Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kupagyőztest avattak Oroszországban és Csehországban egyaránt

Európa szerte több országban is kupagyőztest avattak szerdán. Déli szomszédunkban a horvátoknál borult a papírforma, ahogyan cipruson sem a favorit húzta be a finálét. A cseheknél viszont elmaradt a meglepetés, ahogyan az oroszoknál is. 

Szerény, egygólos mérkőzésen szerezte meg története nyolcadik kupagyőzelmét Lokomotiv Moszkva, mely ezzel meglépett a hét győzelemmel álló városi rivális CSZKA Moszkva előtt az örökrangsorban. Érdekesség, hogy a Lokomotiv eddig kilenc finálét játszott, és csak egyet vesztettek el, még 1998-ban. A címvédő egyébként az a Toson volt, mely tavaly hatalmas meglepetésre ért fel a csúcsra. Az Ural még sosem nyert, rövid időn belül azonban ez volt a második vesztett döntőjük. A 2017-es fináléban szintén a Lokomotiv Moszkva fosztotta meg őket a végső sikertől. Akkor az a finálé 2:0-val zárult.

Lokomotiv Moszkva – Ural 1:0 (1:0)
G: Barinov (27.), ill. –

A papírforma a cseheknél sem borult, az Ostrava egy kiállítás és egy abból adódó büntető révén gyakorlatilag az első félidő hajrájában elvesztette a kupadöntőt. Noha a bajnokságban éllovas Slavia Praha csak a hajrában tudta lezárni a mérkőzést, győzelmük teljesen megérdemeltnek mondható. A Slavia története során ötödik alkalommal nyerte meg a Cseh Kupát, ezzel egy győzelemre zárkózott a rekorder Spart Praha mögé. Az Ostrava legutóbb 2005-ben nyeret, összességében ez volt a harmadik vesztes fináléjuk.

Ostrava – Slavia Praha 0:2 (0:1)
G: Soucek (37. – büntető), Masopust (78.)
Kiállítva: Baros (37.), ill. –