Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Salzburg-show és Szoboszlai gólpassz a szezonzárón

Vasárnap este véget ért az osztrák élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bunesliga) 2018/19-es szezonja, melyet a bajnok Salzburg egy igazi gála előadással zárt. 

Hétgólos győzelemmel zárta a szezont a Red Bull Salzburg csapata. Szoboszlai Dominik kezdőként 73 percet játszott, és ezúttal egy gólpasszal vette ki a részét a sikerből. A bajnoki tabella második helyére a LASK Linz ért oda, míg a bronzérmet az AC Wolfsberger zsebelte be az Austria Wien és a Sturm Graz előtt. A gólkirályi címet a Salzburg izraeli csatára Munas Dabbur zsebelte be, aki a mai duplájával búcsúzott, hiszen jövőre már a Sevilla labdarúgója lesz.

Salzburg – St. Pölten 7:0 (2:0)
G: Dabbur ( 9., 47.), Vallci (36.), Gulbrandsen (56.), Wolf (67., 87.), Onguene (82.)

Szoboszlai Dominik igen szép szezont zárt, hiszen a fiókcsapatból (FC Liefering), a másodosztályból küzdötte be magát a Salzburg első csapatába. A tavasz hatalmas fejlődést, válogatott meghívót, és megannyi érdeklődőt hozott az immáron 5 millió euróra taksált, még mindig csak 18 esztendős tehetség számára. A tavasz folyamán 16 bajnokin lépett pályára, ezeken 3 gólt és 5 gólpasszt jegyzett.

A felsőház végeredménye