Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eladta tehetséges védőjét a Barcelona! – HIVATALOS

Egy szezonnyi kölcsönjátékot követően végleg elváltak útjai az FC Barcelona labdarúgócsapatának, és a klub saját nevelésű játékosának, Marc Cucurellanak. A még mindig csak húsz éves védőt az őt eddig is foglalkoztató Eibar vásárolta meg.

Marc Cucurella az Espanyolnál töltött gyermek éveit követően még 2012-ben igazolt az FC Barcelonához. Az utánpótlás válogatott bekk aztán végigjárta becsülettel a ranglétrát, ám a Camp Nou-ban nem tudta megvetni a lábát. Cucurella tavaly nyáron kölcsönbe került a baszk Eibarhoz, ahol a 2018-19-es idényben harmincegy bajnoki kapott lehetőséget. Egyetlen bajnoki gólját pedig éppen nevelőegyesülete ellen szerezte a záró fordulóban elért 2-2 során.

Cucurella szerződése az FC Barcelonával egészen 2021-ig volt érvényes. Ez utóbbi tény fényében, illetve a képességeihez mérten pedig aztán már végképp meglepetés, hogy az Eibarnak mindössze két millió eurót kellett kifizetnie a katalán védőért.

Állítólag Cucurella eladása során a Barcelona komoly feltételeket szabott, mint például, hogy a játékos továbbadása a La Ligán belül erősen korlátozott. Illetve meglepődnénk, ha nem lenne egy fixált visszavásárlási ár, ha Cucurella jól teljesít a következő időkben.