Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL-döntő számai is egészen különlegesek!

Különleges este volt a Wanda Metropolitanoban – És ezt a számok is jól mutatják! (Az OPTA statisztikái alapján)

(Kép: OtpaJoe Twitter)

0 – Egészen elképesztő adat Virgil van Dijk neve mellett! A holland klasszist nem verték meg csellel a BL-szezonban sem!

0 – A Tottenham nyeretlen maradt első három mérkőzésén a BL-ben, és mégis elérte a döntőt. Ez a bravúr csak José Mourinho Interjének sikerült eddig 2010-ben.

1 – Trent Alexander-Arnold lett az első 21 éven aluli futballista, aki elmondhatja magáról, hogy egymást követő két BL-fináléban is kezdőként léphetett pályára.

01:48 – A Salah tizenegyesénél csak a legendás Paolo Maldini szerzett gyorsabban gólt BL-döntőben (éppen a Liverpool ellen, 2005-ben, Isztambulban – a szerk.)

2 – Divock Origi lett a második belga játékos, aki gólt lőtt BL-döntőben. Az első Yannick Carrasco volt még az Atlético játékosaként 2016-ban.

3 – Ha már Origi (…) A 24 esztendős csatárnak 3 kapura lövési kísérlete volt összesen a BL-ben. Három gólt szerzett ezekből! Kettőt a Barca ellen, egyet pedig a döntőben… Döntő faktor lett!

4 – Bob Paisley, Joe Fagan és Rafa Benítez után Jürgen Klopp lett a negyedik liverpooli edző, aki révbe ért a legrangosabb európai kupasorozatban.

5 – Mohamed Salah az ötödik afrikai játékos lett Rabah Madjer, Samuel Eto’o, Didier Drogba és Sadio Mane után aki BL-döntőben gólt szerzett.

6 – A Liverpool 6. sikerével immáron a harmadik legeredményesebb klub Európában. Csak a Real Madridnak (13) és az AC Milannak (7) van több BL-győzelme mint a “vörösöknek”.

További érdekesség, hogy a 6 liverpooli BL-győzelem azt is jelenti, hogy kétszer annyi sikere van immáron a Poolnak, mint az angol csapatoknak összesen (az MU 2x, a Chelsea 1x nyert)

11 – A bokasérüléséből felépülő Harry Kane szenvedett jóformán a találkozón. Az angol csatárnak 11 labdaérintése volt mindössze az első félidőben.

14 – A Tottenham pusztán a második félidőben lőtt annyiszor kapura, mint a Liverpool az egész mérkőzés alatt.

35,4 – Összességében ennyi százalékban volt a labda a Liverpoolnál! José Mourinho Interje (2010) óta Jürgen Klopp csapata az első, amely kevesebb labdabirtoklási mutatóval tudott győzni.

81 – A Tottenham ennyiszer veszített már tétmeccset a Liverpool ellen. Ennél többször csak a Manchester United győzte le a Spurst (90).