Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Real Madrid: kéne valaki Casemiro mögé – Kit hozzanak Llorente helyére?

Ahogy arról már korábban is írtunk, Marcos Llorente hamarosan elhagyhatja a Real Madrid együttesét, mivel nem tökéletes az összhang közte és Zidane között. A gond csak az, hogy rajta kívül nincs cseréje Casemirónak.

Kép: Twitter

Csak úgy, mint a teljes Real Madrid, Casemiro is közel csapnivaló évet futott az előző szezonban. Ráadásul az öregedő középpálya kapcsán amúgy is téma a fiatalítás: a Kroos, Modric, Casemiro tengely túl van már a csúcson, nem lesznek fiatalabbak. Kellene tehát a vérfrissítés, lehet is olvasni Pogbáról, vagy Eriksenről a sportlapokban, de a védekező középpályás poszt kapcsán eddig nem sok információ látott napvilágot.

Pedig az tudvalévő, hogy jelenleg két játékosa van a csapatnak ebben a pozícióban: Casemiro és Marcos Llorente. A spanyol azonban jó eséllyel az Atletico Madridban folytatja: sajtóhírek szerint 40 millió euróért szerződik majd az ősi riválishoz, ráadásul akár már a hét második felében be is jelenthetik majd az üzletet. Ez az összeg viszont befektethető. Ha ügyesen választanak, akár egy kimondottan jó játékost is kifoghatnak belőle.

A Managing Madrid portál összegyűjtött három olyan opciót, akik szóba kerülhetnek. Relatíve kedvező áron hozzájuk lehet jutni, ráadásul a játékstílusuk is nagyon hasonlít Casemiróéra a statisztikáik alapján.

Tiemoué Bakayoko lehet az első ilyen jelölt, akinek nem jött össze valami jól az elmúlt 2 éve. Az AS Monaco futballistájaként pazar teljesítményt nyújtott, ám a Chelsea-ben hosszú távon elmaradt a várakozásoktól és az AC Milanban sem tudott igazán maradandót alkotni. Ettől függetlenül a megfelelő rendszerben (ha tudják használni) működhet, cserének nem lenne rossz 24 évesen. A Transfermarkt 35 millióra becsüli az értékét, tehát pont ki is jönne a Llorentéért kapott pénzből.

Szintén jó korban van és kellő rutinnal rendelkezik Emre Can. A német válogatott középpályás még a Bayern München neveltjeként került Leverkusenbe, majd onnan hozta el a Liverpool. A Premier League-es váltás neki is felemásan sült el: habár voltak szép pillanatai, összességében erős lenne sikertörténetnek nevezni az ott töltött 4 évét, mondjuk a vörösök szépen kerestek rajta. Jelenleg a Juventus játékosa és ott épp elég szükség van rá (szintén csereként). Ő lenne a három közül a legnehezebben mozdítható és nem is lenne olcsó (40 millió a becsült értéke, de várhatóan többet kéne fizetni).

A legfiatalabb jelölt a Wolverhampton játékosa, Ruben Neves. A 22 éves portugál a Porto nevelése, két éve szerződött Angliába. Tavaly nyáron már a Manchester City akarta megszerezni, ám a világoskékek akkor lecsúsztak róla – Neves viszont túl jó ahhoz, hogy örökké a Wolvesban focizzon. A narancs-feketék jókora haszonnal adhatnak túl rajta (45 millió a becsült ára és 18-ért vették), remek üzletet csinál majd vele, akárki is viszi el. Ő lehet viszont a legdrágább közülük – kérdés, ez Florentino Perezt mennyire fogja zavarni.

Casemiro és a három esélyes jelölt statisztikái egymás mellett. Bakayoko, Emre Can és Ruben Neves is hasonló, mint a brazil.