Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: 520 millió eurót költöttek a csapatok mindössze 19 nap alatt

A spanyol bajnokság csapatai egyáltalán nem tétlenkednek a 2019-es nyári átigazolási szezonban, és annyit költöttek már most játékosokra, hogy lassan beérik a 2017-es összköltésüket is. 

Forrás: talksport.com

A La Ligában a transzferidőszakból eddig eltelt 19 nap alatt már 42 igazolást hajtottak végre a csapatok. Ez átigazolási összegekben 520 millió eurót jelent, és szinte biztos, hogy beérik és talán meg is előzik a 2018-as 934 millió eurós kiadásukat is. Összehasonlításképp 2017-ben az egész nyári transzferidőszakban 557 millió eurót költöttek a csapatok igazolásokra.

Ezzel jelenleg a La Liga vezet az átigazolási kiadásokban. Őket követi a második helyen a Bundesliga (384 millió euró), majd a Serie A (292 millió euró), a Premier League (196 millió euró), a Ligue 1 (32 millió euró), és végül a portugál bajnokság, a Liga NOS (28 millió euró).

A spanyol első osztály igazolásaiban a Real Madrid emelkedik ki leginkább, akik már többet költöttek játékosokra, mint az angol, francia és a portugál ligák együttvéve. A királyi gárda már több mint 300 millió eurónál tart, Eden Hazard, Luka Jovic, Ferland Mendy, Rodrygo és Eder Militao megvásárlásával. Őket a Barcelona követi, akik “csak” 87 millió eurót költöttek, amiből Frankie de Jong átigazolási összege volt 75 millió euró. A harmadik helyen a Sevilla áll jelenleg 40 millió euróval, de könnyen lehet, hogy az Atletico Madrid is felkerül a dobogóra, ha véglegesítik Joao Felix 120 millió eurós leigazolását.