Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El-selejtező: továbbjutott a Debrecen, folytatás a Torino ellen!

Miután a múlt héten három gólos előnyre tett szert a Debrecen hazai pályán, ezúttal idegenben kellett megvívniuk az albán Kukesivel a továbbjutásért az Európa Liga selejtezőjének első körében.

Kép: MTI

Nem lövünk le nagy poént, ha már az elején leszögezzük: a visszavágó távolról sem úgy nézett ki, mint az első mérkőzés. A Loki ugyanis az többnyire uralni tudta. És habár voltak hibák a védekezés terén, összességében egy megérdemelt és sima győzelmet arattak. Ezúttal viszont a Kukesi meg tudta valósítani azt, ami a magyar meccsen nem jött össze nekik: náluk volt többet a labda, uralták a játékot és azt a domináns játékot játszhatták, amit mindig is szerettek volna.

Persze a minőségi játékoskeret nem feltétlenül volt adott hozzá, hogy ezt kellő tartalommal töltsék meg, vagy hogy teljesen be tudják szorítani a Debrecent az idő túlnyomó részében, de az elmondható, Herczeg András legénységének egyáltalán nem ízlett ez a stílus. A magyar csapat alig tudta csak megtartani a labdát, a hátsó alakzat pedig ezúttal sem volt magabiztos. A középpálya ráadásul nem tudta megfelelően tartani az albán játékosokat, így a helyzetek száma is megnőtt a mérkőzés első szakaszában.

A 17. percben ráadásul a vezetést is megszerezték a hazaiak: egy védelem mögé beívelt labda megoldhatatlan feladatot jelentett a Loki védelmének, hiszen Ferenczi és Pávkovic is lemaradt Ethemiről, aki a megkapott labdát gólra is váltotta. A debreceniek feladata a folytatásban a játék lassítása és stabilizálása volt. A Kukesi nem bírhatta erőnléttel ezt a ritmust, amit az elején diktált – idővel vissza kellett állniuk. Így pedig az előnyük nem nőtt, 1-0-al mentek szünetre a csapatok.

A Debrecen viszont hozta azt, ami már a múlt héten is ment: amikor igazán kellett, tudtak villanni a második félidő elején. Ezúttal Szatmári talált be az 58. percben, miután egy szöglet után a második beadást követően ott felejtették őt a védők, így közvetlen közelről, egyedül lőhetett a kapuba. Így pedig ha bárkiben lett volna kérdés a továbbjutó csapat kilétét illetően, megnyugodhatott – ekkora előnyt már nem tudott elszórakozni a DVSC.

A folytatás már nem hozott sok izgalmat. Az amúgy sem túl színvonalas, vagy izgalmas, látványos találkozó még lagymatagabbá vált. Pár helyzet azért még akadt, de gól már nem – ezzel a döntetlennel a Debrecen bebiztosította a továbbjutását és kiharcolt a a jogot, hogy a Torino együttesével mérkőzzön meg a selejtező második körében. Azt azonban hozzá kell tenni, hogy a csapat játékán még bőven van mit csiszolni. Fel kell pörögni, mert ez a produkció semmire sem lesz elég az olaszok ellen.

Kukesi – Debrecen 1-1
G.: Ethemi (17.), Szatmári (58.)

Kukesi: Frasheri – Rrumbullaku, Teqja, Cuculi (Lulaj), Kitanovski – Rroca, Musolli, Ethemi (Cyrbja), Limaj (Musta) – Rama, Shkurtaj. Edző: Gjoka.

Debrecen: Nagy Sándor – Ferenczi, Pávkovics, Szatmári, Kusnyír – Szécsi, Haris (Damásdi), Tőzsér, Varga Kevin, Trujic (Csősz) –  Zsóri (Garba). Edző: Herczeg.

Továbbjutott a Debrecen, összesítésben 4-1-es eredménnyel.