Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Sancho ismét brillírozott, a Dortmundé a Német Szuperkupa

A Borussia Dortmund kétgólos győzelmet aratott a Bayern München ellen az idei Német Szuperkupa-mérkőzésen a Signal Iduna Parkban. 

A találkozó első félidejében nem született gól, pedig mindkét együttes közel járt a vezetés megszerzéséhez. A Dortmund már az első percben veszélyeztetni tudott Marco Reus révén, ám Manuel Neuer a fantasztikus mozdulatával megmentette a bajorokat a bekapott góltól – más kérdés, hogy a világbajnok kapusnak ezután volt egy borzalmasan rossz ütemű kijövetele, amelyből Paco Alcácer kis híján betalált. Neuer nem sokkal később jóvá is tette a hibáját, amikor a portugál Raphael Guerreiro próbálkozását hárította lábbal. A túloldalon többek között Robert Lewandowski előtt adódott lehetőség, Marwin Hitz kapus azonban rendre állta a sarat.

A második játékrészben szintén Lucien Favre együttese kezdett jobban, olyannyira, hogy a 48. percben Alcácer kilőtte a jobb alsót a fiatal Jadon Sancho előkészítését követően. A bajorok szinte azonnal válaszoltak a gólra, ám a nagy kavarodást megúszták a dortmundiak – ehhez természetesen Hitz reflexei is kellettek. A 69. minutumban a sárga-feketék megduplázták előnyüket: Sancho egy nagyszerű sprinttel vezetett kontratámadást, amelyet ő maga be is fejezett a végén. A hajrában érezhetően nagy volt a feszültség, ennek eredményeként a Bayern jobbhátvédje, Joshua Kimmich kapott sárga lapot egy sportszerűtlen talpalásért, amelyet Sanchóval szemben követett el. Több találat már nem született, így 2019-ben a Borussia Dortmund a Német Szuperkupa győztese. Ez volt Favre vezetőedző első trófeája a klub kispadján.

Borussia Dortmund – Bayern München 2–0 (0-0).
Gólszerzők: Alcácer, Sancho.