Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barca: „Griezmannak többet kell játékba lépnie”

A remek felkészülési időszakot követően a lehető legpocsékabban sikerült az FC Barcelona első bajnokija. A katalán sztárcsapat ugyanis egygólos vereséget szenvedett az Athletic Bilbao ellenében.

Miközben siket sikerre halmoz a hazai szintéren, a nemzetközi sikertelenség miatt sokat kritizálják Ernesto Valverdét. A hatalmas szembeszéllel küzdő szakember tegnap több, korábbi alapember, sőt egyesen klublegendát is padoztatott. Ezt a kezdősípszó előtt természetesen díjazták a szurkolók. Azonban a változtatások, Lionel Messi nélkülözése, és Luis Suárez első félidei sérülése megölték a Barca játékát.

A baszk legenda, Aduríz hajrábeli gólja pedig még az egy ponttól is „megszabadította” a Barcelonát. A lefújást követően természetesen Valverdének muszáj volt a vereségen túl tekintenie, és a pozitívumokra koncentrálnia:

„Az első félidőben nem játszottunk jól. A lehető legjobb esélyeink voltak, de nem tudtuk irányítani a játékot. A második félidőben javultunk, anélkül, hogy tiszta helyzeteket teremtettünk volna. Azonban amikor egy olyan minőségű játékos, mint Aduríz a pályára lép, bármi megtörténhet. Suráez sérülése váratlan esemény volt, ami azt jelentette, hogy változtatni kell a játékunkon. Griezmannt hagytam, hogy középre húzódjon. A helyezkedése nem jelentett problémát, azonban többször kell belépnie a játékba.”

– foglalta össze a meccs eseményeit a Barca edzője.