Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A válogatottban szerzett gólok csúcstartója nem bánná, ha Ronaldo megdöntené a rekordját

Cristiano Ronaldo a Litvánia ellen szerzett négy góljával, elérhető közelségbe került ahhoz, hogy ő legyen minden idők legeredményesebb labdarúgója válogatott színekben. 

Portugália kedden 5:1-re győzött Litvánia ellen. Az EB-selejtezőn Cristiano Ronaldo négy gólt szerzett. Ezzel a Juventus csatára már 93 válogatottbeli gólnál jár, és egyre közelebb kerül a jelenlegi csúcstartóhoz, a korábbi iráni válogatott Ali Daei-hez, aki 109 találatot jegyzett nemzeti színekben.

“A rekordok azért vannak, hogy megdöntsék őket. Én ezt megtettem, amikor lehetőségem volt rá, és valaki meg fogja dönteni az én rekordomat is. Nem leszek dühös, ha megdöntik a rekordomat. Ronaldo egy nagyszerű játékos, aki rengeteg elismerést szerzett már pályafutása során. Jelenleg is csúcsformában van.”-nyilatkozott Ali Daei.

Ali Daei, aki 2006-ban lépett utoljára pályára az iráni válogatottban, azzal a tudattal élhet, hogy Ronaldo-nak több mérkőzésre lesz szüksége 109 gólhoz, vagy még többhöz, mint neki. Az ötszörös aranylabdás 160 meccsen 93 gólig jutott, míg az iráni 149 találkozón ért el 109 gólt. Ugyanakkor ki és mikor tudná megdönteni ezt a rekordot, ha nem Cristiano Ronaldo? Még úgy is, hogy az előző szezonban kihagyott néhány válogatott mérkőzést.

Portugália még kétszer játszik Luxemburg és Ukrajna ellen, és még a Litvánia elleni hazai visszavágó is hátravan a selejtezőkből. A 34 éves támadó elmondta, hogy akár jövőre is visszavonulhat, de akár 41 éves koráig is játszhat, ami minden bizonnyal elég idő lenne ahhoz, hogy megdöntse a rekordot. Az aktív játékosok közül a 35 esztendős indiai Sunil Chhetri áll a legközelebb Ronaldo-hoz, a maga 72 válogatottban szerzett góljával. Őt követi az argentin Lionel Messi 68 góllal 135 találkozón, a brazil Neymar pedig 61 találatot szerzett 98 mérkőzésen. Érdemes megemlíteni, hogy az örökranglistán Puskás Ferencé a harmadik hely 84 góllal, Pelé a hetedik 77 találattal, Miroslav Klose pedig a tizedik 71 góllal.