Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: máris kikapott a címvédő ’Pool; Megvan Szoboszlai első gólja! – VIDEÓVAL

A Bajnokok Ligája előző idényének győztese, vagyis a Liverpool a mostanság sokat ekézett Napoli otthonában kezdte meg az őszi európai menetelését. Eközben az „E” csoport másik meccsén a Szoboszlai Dominik fémjelezte RB Salzburg fogadta a Genket.

Sajnos vagy sem, a kvartett előzetesen jócskán kevesebbre becsült találkozója jóval eseménydúsabbra sikerült, mint a rangadó. Az elmúlt valamivel több, mint egy év alatt immár az ötödik alkalommal csapott össze a Napoli és a Liverpool. Legutóbb a nápolyiak nyertek még a nyári felkészülés során, egészen magabiztos, háromgólos különbséggel. Az első játékrész taktikus, és kiegyenlített adok-kapokkal rukkolt elő, ám gólnak egyik klub sem örülhetett.

A szünet kevesebb veszélyes akciót hozott. Érdekesség, hogy a feszültség is nőtt a játékosokban, hiszen szemmel láthatóan egyik fél sem lett volna kifejezetten elégedett a gólnélküli döntetlennel. Ennek elkerülésére végül valamivel többet tett a Napoli, amely egy vitatható büntetővel szerezte meg a vezetést, végül a győzelmet is. Fernando Llorente hajrában esett gólja már csak a kegyelemdöfés volt Adrian kapujában. Az olaszok az elmúlt három szezonban folyamatosan kiestek a csoportkörben, ám most remekül indítottak az ősz egyik legnehezebb meccsén.

Napoli – Liverpool 2:0 (0:0)
Helyszín: Nápoly, San Paolo; Vezette: Feli Brych (német)
G.: Mertens (82.-büntetőből), Llorente (90+2.), ill. –

Az osztrák bajnoki címeket sorra halmozó Salzburg végre a megérdemelt helyen bizonyíthat a nemzetközi szintéren is. A Red Bull talán legmegbecsültebb ékköve saját közönsége előtt kezdte meg a csoportkört. Az ellenfél a belga Genk volt, amely együttestől alighanem többet vártunk. A belga bajnok ugyanis már az első félidőben is méltatlan ellenfele volt a salzburgi csikócsapatnak. A szünetre már négygólos előnyt dolgozott ki a Jesse Marsch edzette hazai csapat. A triplázó norvég csatár-reménység, Haland mellett máris megszerezte első BL-gólját Szoboszlai Dominik is! A magyar válogatott tehetsége remek kapáslövéssel talált be közelről. A Genk erejéből csak további szépítésre a második félidőben. Fölényes győzelmével a Salzburg természetesen vezeti a csoportot.

RB Salzburg – KRC Genk 6:2 (5:1)
Helyszín: Salzurg, Red Bull Arena; Vezette: Felix Zwayer (német)
G.: Haland (2., 34., 45.), Hwang (36.), Szoboszlai (45+2.), Ulmer (66.), ill. Lucumi (40.), Samata (52.)