Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: zsinórban második győzelmét szerezte a Barcelona – videóval

Összejött az újabb győzelem a Barcelonának a spanyol bajnokság 7. fordulójában a Getafe ellen, ami zsinórban a második volt a hétközi Villarreal elleni mérkőzés után. Az öröm azonban nem lehet felhőtlen a katalánok számára, mert a találkozó végén kiállították Lenglet-t, aki így nem lesz ott a következő, Sevilla elleni bajnokin.

Forrás: Barcelona FC Twitter

A játék képe alapján kiegyenlített meccset játszott a Getafe a Barcelonával az első játékrészben. A 12. percben Carles Perez próbálkozását védte a kapus, a 16. percben pedig Suarez lövése kerülte el a jobb kapufát. A 21. percben a hazai csapat jöhetett helyzettel, amikor Angel próbált laposan a kapu közepébe lőni, de Ter Stegen hatalmas bravúrral hárított. Sokáig eseménytelenül telt a mérkőzés, aztán a 41. percben a Barca megszerezte a vezetést, egy igen érdekes szituációból: Ter Stegen lőtte előre a labdát, amiért megindult Luis Suarez és a végül a kint álló Soria feje fejet emelte a labdát a hálóba. Ezzel zárult a félidő.

A második játékrészt is jól kezdte a Barcelona, hiszen a 49. percben megszerezték a második találatukat is. Carles Perez távoli lövését még védte a kapus, de a kipattanót Junior Firpo a hálóba lőtte. A félidő hátrelévő részébe sok helyzet nem volt, ha mégis, az a katalánok nevéhez fűződött, de újabb gólt már nem találtak A 82. percben azonban emberhátrányba kerültek a vendégek Lenglet második sárga lapja miatt. A végéig már így is kihúzta a Barca, és a győzelemmel a tabella második helyére léptek, jelenleg még ideiglenesen.

Getafe – Barcelona: 0-2 (0-1)
Helyszín: Coliseum Alfonso Perez (Getafe) Vezette: Jesus Gil Manzano
Gólszerzők: – ill. Suerez (41.), Junior Fipo (49.)
Sárga lap: Gonzalez (35.), Kenedy (63.), Maksimovic (64.) ill. Busquets (44.), Lenglet (47.), Sergi Roberto (77.)
Kiállítás: – ill. Lenglet (82.)

Getafe: Soria, Nyom (Kenedy, 86.), Gonzalez, Dakonam, Suarez, Cucu, Arambarri, Maksimovic, Jason (Portillo, 72.), Mata (Molina, 58.), Angel. Vezetőedző: Pepe Bordalas

Barcelona: Ter Stegen, Sergi Roberto, Pique, Lenglet, Junior Firpo, De Jong, Busquets (Rakitic, 80.), Arthur, Perez (Todibo, 86.), Griezmann (Semedo, 75-), Suarez. Vezetőedző: Ernesto Valverde

A forduló további mérkőzései és eredményei:

Péntek:

Villarreal 5-1 Betis

Szombat:

Athletic Bilbao 0-1 Valencia
Getafe 0-2 Barcelona
18:30 Granada – Leganes (Tv: Spíler 2)
21:00 Atletico Madrid – Real Madrid (Tv: Spíler 2)

Vasárnap:

12:00 Espanyol – Real Valladolid  (Tv: Spíler 2)
14:00 Eibar – Celta Vigo (Tv: Spíler 2)
16:00 Alaves – Mallorca (Tv: Spíler 2)
18:30 Levante – Osasuna (Tv: Spíler 2)
21:00 Sevilla – Real Sociedad (Tv: Spíler 2)

A bajnokság jelenlegi állása: