Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: távozik a Hertha trénere, már az utód is megvan – hivatalos

A német élvonalbeli bajnokságban szereplő Hertha BSC a hivatalos honlapján jelentette be, hogy Ante Covic vezetőedző közös megegyezéssel távozik posztjáról, helyét a játékosként világbajnoki címet szerző Jürgen Klinsmann veszi át.

A horvát szakember búcsújára az elmúlt hetek alapján lehetett számítani, ugyanis a berlini alakulat csupán a 15. helyen áll a Bundesliga tabelláján, ráadásul úgy, hogy a legutóbbi négy mérkőzését kivétel nélkül elvesztette. Covic munkáját Michael Preetz sportigazgató köszönte meg:

„Rendkívül nehéz volt meghoznunk a döntést, hiszen Ante több mint 20 éve a Hertha-család tagja. Elképesztő szenvedély és odaadás jellemzi őt, minden tőle telhetőt megtett, hogy segítse a csapatot. A klubnak most új impulzusokra van szüksége, de reméljük, hogy találunk alternatív megoldást Covic nálunk maradásához” – nyilatkozta az 52 esztendős Preetz, aki korábban Dárdai Pállal is együtt dolgozott.

A Hertha irányítását a szezon végéig az a Klinsmann veszi át, aki legutóbb az Amerikai Egyesült Államok szövetségi kapitánya volt, a német bajnokságban pedig a rekordbajnok Bayern München kispadján ült a 2008–2009-es idényben.