Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: a remekül játszó Bayern München könnyedén győzte le a Tottenhamet – videóval

Lezárult a Bajnokok Ligája csoportköre, így a B-csoport eredménye is végleges lett. A Bayern München a Tottenhamet fogadta, és bár a két csapat helyezése már korábban is eldőlt, a németek nagyon jó játékkal győzték le José Mourinho együttesét. Tétje a csoport másik mérkőzésének volt, hiszen az Európa-liga indulást érő harmadik hely még kiadó volt. Az Olympiakosz a Crvena Zvezdát fogadta, és bár nagy fölényben játszottak a görögök, csak egy büntetővel tudták kiharcolni a győzelmet, ami egyben az El-t is jelentette nekik. 

Forrás: uefa.com

Bayern München – Tottenham:

Jobban játszott a Bayern München az első félidőben. A 12. percben először Pavard lövését kellett kiütnie Gazzanigának, majd a kipattanó Thiago elé került, de a kapus ezt is védeni tudta. Két perccel később azonban már ő sem tudta megmenteni csapatát, és a németek meg is szerezték a vezetést a 14. percben. Serge Gnabry passzolta le a labdát trükkösen Kingsley Comannak, aki pontosan a kapu jobb oldalába lőtt. Nem sokkal később, a 20. percben azonban a Tottenham kiegyenlített. Davies még blokkolta Lo Celso lövését, a kipattanó viszont Ryan Sessegnon elé került, aki gyönyörű gólt lőtt a kapu bal oldalába. A 38. percben Gnabry szerezhette volna meg ismét a vezetést, de a lövése a bal kapufáig jutott csak és onnan kifelé pattant a labda. Végül a 45. percben érkezett az újabb német gól. Davies lövése még kijött a bal kapufáról, a kipattanót viszont a csereként beálló Thomas Müller már bevágta. A hosszabbítás első percében ráadásul még Coutinho is próbálkozott egy lövéssel, amit Gazzaniga csak nagy nehézségek árán tudta a kapufára ütni.

A második félidőben is megmaradt a németek fölénye. Sokat támadott a Bayern, és a 64. percben meg is lőtték a harmadik góljukat. Davies labdája Philippe Coutinho lábaihoz érkezett egy szögletet követően, ő pedig a kapu jobb oldalába lőtte a labdát. A 77. percben a Tottenham is megmutatta magát, amikor Christian Eriksen remek lövést mutatott be egy szabadrúgásból, de a kapu közepe felé tartó próbálkozást  Neuer szép mozdulattal védte. A 89. percben Coutinho próbálkozhatott ismét, de a léc alá tartó lövést Gazzaniga hatalmas bravúrral hárította. Még az utolsó percre maradt egy Tottenham helyzet is, de szólója után Szon hiába lőtt kapura, Neuer védett.

Bayern München – Tottenham: 3-1 (2-1)
Gólszerzők: Coman (14.), Müller (45.), Coutinho (64.) ill. Sessegnon (20.)
Sárga lap: Kimmich (36.) ill. Lo Celso (37.)
Kiállítás: – ill. –

Olympiakosz – Crvena Zvezda:

Hatalmas fölényben játszott az Olympiakosz az első félidőben, de a gól nem jött össze nekik, főleg a szerbek kapusának bravúrjai miatt. A 41. percben azonban a Crvena kapott tizenegyest, de Tomane kihagyta a lehetőséget, és lövése a bal keresztlécen csattant.

A második félidőben sem változott meg a játék képe. Rengeteg helyzete volt az Olympiakosznak, az 59. percben El Arabi már a jobb kapufát is eltalálta egy fejesből. A legtöbbször Podence próbálkozhatott a hazaiaknál, de a vendégek kapusa mindent védett. A 86. percben azonban büntetőhöz jutottak a görögök is, amit El Arabi értékesített, és ezzel az egy góllal meg is nyerték a mérkőzést.

Olympiakosz – Crvena Zvezda: 1-0 (0-0)
Gólszerzők: El Arabi (87. – büntetőből) ill. –
Sárga lap: Camara (29.), Guilherme (42.), Podence (45.), Guerrero (90+6.) ill. Rodic (59.), Degenek (70.), Borjan (81.), Jander (86.)
Kiállítás: – ill. –

A B-csoport végeredménye: