Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Real Madrid: Zidane sajnálja Valverde kirúgását, de megérti

Zinedine Zidane eddig edzői karrierje nagyon különlegesre sikerült. A Real Madridnál immár második éráját tölti, lévén az első után tartott egy röpke féléves szünetet. A korábbi évekkel ellentétben mostanság sokkal több kritika éri a „Királyiakat”, bár talán mégsem kell a francia kirúgásától tartani.

Zidane-nal ellentétben Ernesto Valverde feje felett már jó ideje gyülekeztek a felhők, amelyek ezen a héten végül el is söpörték az FC Barcelona mesterét. Pedig a sokat kritizált tréner két bajnoki címet is begyűjtött a katalánokkal, azonban a nemzetközi sikerek hatalmas nagy égések mellett körítéssel maradtak el. A játékosokkal való kapcsolata pedig szintén nem volt rózsás.

Valverde utóda az eddig nem túl ismert Quique Setién lett. A fentebb emlegetett Zidane most beszélt első ízben Valverde kirúgásáról:

„Nem foglalkozom ezekkel a kérdésekkel. Mindenekelőtt sajnálom őt. Ez nem egy jó helyzet. Olyan edző volt, aki jónak bizonyult, és ezért tisztelem is őt. A nagy kluboknál ez így van, és ez a helyzet nem is fog megváltozni. Tudom, hogy ha elveszítünk két meccset, akkor ugyanúgy kritizálnak, mint ahogy másfél hónappal ezelőtt meg is történt. nem mindig tudunk jól játszani, de meg kell próbálnunk mindent megtenni.”

– nyilatkozta a háromszoros BL-győztes edző.