Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Idegenből hozta el az Atleti a három pontot!

Favoritként lépett pályára az Eibar otthonában az Atlético Madrid, ám a baszk kiscsapat a tabellán elfoglalt megérdemelt helye alapján nehezen adta magát.

www.facebook.com/AtleticodeMadrid

www.facebook.com/AtleticodeMadrid

La Liga – 4. forduló
Eibar – Atlético Madrid
A Primera Divisionban mindössze másodévesnek számító Eibar szerény körülmények között, mindössze alig 5000 néző előtt fogadta a 2013-14-es idény bajnokát. Ám ez a visszafogottság nem látszott meg játékukon, ugyanis nagyon jól tartották magukat a „Matracosok” ellen, sőt, a gól nélküli első félidőt követően többször is beszorították a vendégeket.
Ám az Atlético Madridot vezetőedzőként lassacskán kinövő Diego Simeone újfent megmutatta a tehetségét a kispadról. Az argentin mester előbb a világ-, és Európa bajnok Fernando Torres-t, majd az argentin válogatott Ángel Correat cserélte be, hatalmas taktikai érzékkel. Az Atleti kicsit ugyan magára engedte a bátran támadgató hazaiakat, hogy a kinyíló védelem apró fegyelmezetlenségeit kihasználják. Ennek meg is lett az eredménye, lévén előbb Correa (62. perc), majd Torres (77. perc) is betalált. A gólpasszokat pedig épp egymásnak adta a két csereember.
A „Colchoneros” győzelmével felugrott a 2. helyre, igaz három riválisa (Barcelona, Celta Vigo, Villareal) ma még visszaelőzheti a fővárosiakat.
Végeredmény: 0-2 (0-0)
Gólszerző: Correa (62. perc), Torres (77.)

Balogh József