Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Itt ragadt légiósok – 18.rész: George Menougong

Az elmúlt húsz évben számtalan külföldi labdarúgó megfordult a magyar NB I-ben. Közülük többen rövidebb látogatást tettek nálunk. Volt olyan is aki feljebb jutott, s olyan is, aki hosszú idő után máshova igazolt. Viszont volt olyan focista is aki hosszú ideig maradt, hiszen ugyan az NB I-ben már nem, de alacsonyabb osztályban továbbra is nálunk játszik. Közülük fogunk az elkövetkező hetekben szemezgetni.

Sorozatunk előző részei:
1. Jammeh Haruna (gaboni) Balatoni Vasas
2. Robson de Souza (brazil) Nagykőrösi Kinizsi
3. Sadjo Haman (kameruni) Csetény
4. Samuel Ellis Ato (ghánai) Toponár
5. Eugene Fomumbod (kameruni) Toponár
6. Henry Etiosa Odia (nigériai) Internationale CDF

7. Christian Ebala (kameruni) Kecskemét – Hetényegyháza
8. Yannick Mbengomo (kameruni) STC Salgótarján
9. Egejuru Godslove (nigériai) Iváncsa

10. Volodimir Ovszijenko (ukrajnai magyar) Fehérgyarmat
11. Vinicius Galvao (brazil) Ibrány
12. Edouard Ndjodo (kameruni) PVSK
13. Joseph Ngalle (kameruni) Tótkomlós
14. Eugene Salami (nigériai) Kecskemét
15. Nenad Pozder (szerb) Tápiószecső
16. Denys Rebryk (ukrajnai magyar) Milota
17. Yves Simplice Mboussi (kameruni) Balassagyarmat

nso-hu-georgnso.hu

Pár nap szünet után visszatért sorozatunk, mely a hétvégén befejeződik. Mai hősünk is már profi pályafutását lezártnak tekinti, ráadásul róla közismert, hogy magyar állampolgársággal is rendelkezik. George Menougong, Jászapátiban indította magyarországi pályafutását, s az idők alatt több helyen megfordult.

1985.05.18-án született Kamerunban. 2005-ben találkozhattunk először nevével a magyar futballpályákon, mégpedig amint feljebb is írtam Jászapátiban. Abban a szezonban 23 bajnokin 5 gólt szerzett a támadó. Teljesítményére felhívta a Nyíregyháza vezetőinek a figyelmét s szerződtették. Két évig tartozott a nyírségi csapat keretéhez. Először az NB II-ben 19 meccsen 0 góllal “járult hozzá” a feljutáshoz. Ekkor nyáron felmerült, hogy az NB II-ben ragadt Fradinak adnák kölcsön a játékost, de végül az egészből nem lett semmi. Télen is felvetődött, hogy több társával együtt a zöld-fehérekhez szerződik, de akkor sem lett belőle semmi. Egy évig játszott így az NB I-es Nyíregyházánál, ezen idő alatt 22 bajnokin 1 góllal jelezte, hogy itt van, s ugye egy csatártól ez elég kevés, ezért nem volt meglepetés, hogy nem marasztalták. Másfél évig a Bőcs játékosa lett, mely ezen idő alatt üde színfoltja volt a másodosztálynak. George 44 másodosztályú bajnokin 11 gólt szerzett, s újra az NB I-ben találta magát, mégpedig Diósgyőrben. Miskolcon ekkor nem volt egy erős csapat, hiszen már télen szinte biztosra lehetett tudni, hogy az idény végén kiesnek. George az NB I-ben 8/2 a következő szezonban az NB II-ben 23/12-es mutatóval zárt. Újra az NB I-ben játszhatott, ahol 12/1-es idényt futott, s ekkor már lehetett látni, hogy az élvonal nem egészen az ő terepe. 2012/13-ban előbb a Kazincbarcika, majd a Mezőkövesd játékosa lett a másodosztályban. 26/9-es idényt futott a két csapatban együttesen, s 2013 őszén újra az NB I-ben játszhatott, kövesdi színekben. 26/6-os mutatója nem is mondható rossznak, ha tudjuk azért nem volt teljesen 90 perceket a pályán. Ekkor lett magyar állampolgár, s hálás is volt Tállay Andrásnak, akit második apjának tekintett. Fél évig maradt a másodosztályban, de 14 meccs és 0 gól az kevés volt. 2015 tavaszán, már csak az NB III-ban talált magának csapatot, s feljutott ugyan a Kisvárdával, de a 6 meccs és 0 gól, nem győzte meg a vezetőket, hogy a másodosztályban is marasztalják. Ekkor fél év kimaradt neki, s 2016 tavaszán újból az NB III-ban játszhatott, de már Kazincbarcikán. 7-szer kapott szerepet, s a szezon végén a kazincbarcikai megújulási folyamatban már nem szántak neki szerepet. (a korábbi csapatból hatan maradtak meg)

Végül 2016 nyarán a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei I.osztályban szereplő Felsőzsolca játékosa lett, ahol is már munka mellett rúgja a bőrt. Tizennégyszer vetették be, s hét gólt szerzett idén ősszel, de már korábban lenyilatkozta, profi pályafutását lezártnak tekinti.

george_menougong3-143x215George Menougong
Született: 1985.05.18.
Nemzetisége: kameruni
Profi magyar klubjai: Nyíregyháza, Diósgyőr, Mezőkövesd (NB I, NB II), Jászapáti, Bőcs, Kazincbarcika (NB II)
Jelenlegi klubja: Felsőzsolca (BAZ Megyei I.osztály)

Endrődi Dávid