Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Joao Mario elmondta mi okozta a problémákat Frank de Boerral

A portugál középpályás nyáron igazolt az Interhez és biztosan nem olyan szezonkezdésről álmodott, mint amit átélt az elmúlt hónapokban. Ugyebár Frank de Boer alatt kezdte meg a pályafutását Milánóban Mario és kerek két hónap után el is váltak az edző és a csapat útjai. Most ennek okáról beszélt a játékos.

frank-de-boer-elegedetlen

A holland edző története közel sem volt olyan sikeres, mint ahogy azt a legtöbb Inter szurkoló várta volna. Sokan egy új irányt, egy új futball filozófia meghonosítását várták a szakembertől és ha a kimondottan rossz és elképzelés nélküli játékot annak számítjuk, akkor ez meg is valósult. Szó se róla irgalmatlan volt a gárda. Természetesen ez az egykori Ajax edzőnek az állásába került és azonnal megindultak a sárdobálások. Frank de Boer szerint az Inter vezetősége a hibás, néhány játékos szerint pedig az edző volt a ludas.

Most Joao Mario mondta el a véleményét. Igyekezett diplomatikus lenni:

” Azt hiszem a mostani nehézségeink természetesek, mert közvetlenül a szezon elején váltottunk edzőt. Mindenesetre nem vezet semmire, ha továbbra is a múlttal foglalkozunk. Nehéz megmondani, hogy mi ment tönkre de Boer irányítása alatt, hiszen bármi is történik, a futballban az edzőt fogják elővenni. Ám most, hogy olasz edzőnk van (S. Pioli) jöttem rá, hogy ez egyik fő nehézség a nyelv volt. Frank de Boernak jó ötletei voltak csak nem tudta átadni őket.”

Remélhetőleg Pioli már áttudja, hiszen még mindig hiányzik egy erős Inter a Serie A-nak. Az anyagi biztonság már megvan a klubnál, sőt a játékosok is. Már csak egy jól működő taktikát, futballt kell létrehozni.

BSZ