Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A német válogatott támadó vállalja a felelősséget minősíthetetlen magatartásáért

Bő egy évvel ezelőtt még más idők jártak a német futballban. A Konföderációs kupagyőztes csikócsapat tagjait rendkívüli nemzetközi érdeklődés övezte, noha a várva várt váltások végül nem, vagy csak hónapokkal később következtek be. Így kerülhetett sor idén nyáron Amin Younes klubváltására, ami talán a futballtörténelem legnehézkesebb üzleteinek listájára is kvalifikálta magát.

Nem túlzás azt állítani, hogy Amin Younesért fél Európa sorba állt 2017-ben. A későnérő német szélső ekkor még az Ajax labdarúgója volt, és játékával bőven kimagasodott az Eredivisie mezőnyéből, klubja azonban olyan árat követelt érte, amely sikeresen elriasztotta kérőit. A topligás álmokat dédelgető Younesnek természetesen rosszul esett, hogy újabb egy évet kell a vergődő amszterdami csapatnál eltöltenie, és ez játékán is meglátszott.

“Rossz emberekben bíztam meg, és naiv voltam. Ezt felróhatjátok nekem. Voltak olyanok, akik borsot akartak törni az orrom alá, és én hagytam nekik.” – mondta a támadó a DPA-nak adott interjújában, utalva az ügynökökre és üzletemberekre, kiknek köszönhetően irreálisan becsülte meg helyzetét a piacon.

A kaput a Heerenveen ellen 4-1 arányban megnyert mérkőzés tette be, amikor is a német sztárpalánta nem volt hajlandó edzője kérésére csereként a pályára lépni – vélhetőleg kihagyásáért akart így kicsinyes bosszút állni.

“Mindenért felelős vagyok, amit teszek, ezért is vállalom a felelősséget. Ez volt a legnagyobb hibám. Cserben hagytam a csapattársaimat, és az edzőmet. Ilyet nem lehet csinálni.” – fogalmazott Younes.

Ezek után még meglepőbb volt, hogy a téli átigazolási időszakban nemet mondott a Napoli ajánlatára, ám erre is megvolt az oka: nem tetszett neki a város, illetve tartott attól, hogy összetűzésbe fog keveredni a Maffiával. Azóta – saját bevallása szerint – ezt a döntését is megbánta, és idén augusztusban a Wolfsburgot visszautasítva éppen a dél-olasz gárdához igazolt át. Vajon egy ilyen zűrzavaros transzfer-saga után képes lesz még maradandót alkotni a legmagasabb szinten?