Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Íme a világbajnokságra utazó magyar keret

A Magyar Footgolf Szövetség kijelölte a marokkói footgolf világbajnokságra utazó keretét. Hazánkat összesen 24 játékos képviselheti Marrákesben decemberben.

 

 

A világbajnoki kvalifikációs sorozat lezárultával kialakult a magyar footgolf válogatott világbajnoki kerete. Az eredetileg meghirdetettek szerint az alábbi módon lehetett kvalifikálni a vb egyéni kategóriáiba (férfi, szenior, női):

1 fő: Traditional Footgolf Cup legjobb magyar játékosa/bármely magyar játékos, aki a fenti általános feltételeknek megfelel és 2018. október 8. előtt bármelyik hivatalos FIFG 500-as vagy FIFG 1000-es (major) versenyen 1. helyezést ér el: Bacskai Bence

1 fő: Hangya Peti Emlékverseny legjobb magyar játékosa: Flink János

1 fő: FOB 2018 abszolút kategória 1. helyezettje (amennyiben már korábban kvalifikált, a sorban mögötte következő magyarra száll a jog, legfeljebb a 40. helyezett a FOB ranglistáról): Bogár Krisztián

Rajtuk kívül a 2018. október 8-án érvényes Footgolf Országos Ranglista (footgolfranglista.hu) helyezettjei a 16 fős (14 férfi + 2 szenior) létszám eléréséig, a helyezésük sorrendjében (legfeljebb a ranglista 40. helyezéséig).

14 felnőtt játékos (A magyar szövetség a június 30-i határidőig magasabb világranglista besorolást elérve két plusz fő kvalifikációs helyhez jutott a korábban kijelölthöz képest): Bacskai Bence (Traditional Footgolf Cup legjobb magyarja), Flink János (Hangya Peti Emlékverseny legjobb magyarja), Bogár Krisztián (FOB legjobb magyarja a már korábban kvalifikált Bacskai Bence után)

Ranglistán keresztül: Podusil György, Simonyi Gábor, Karakas Attila, Papp Péter, Zsuppán Péter, Gelencsér Gábor, Lengyel Béla, Tajtyi Róbert, Czirbus Tamás, Mayer Zoltán, Németh Gábor,  Balázsi Csaba, Biró László

A Nemzetközi Footgolf Szövetség (FIFG) minden tagország szövetségének egy sportvezetői posztot biztosít. Ezen a helyen – mivel az MFGSZ elnöke, Gelencsér Gábor játékosként kvalifikált –, Hinora Ferenc alelnök indult volna, aki az egyéni játékjogról lemondva a magyar ranglistán a kvalifikációs sorban következő játékos számára ajánlotta fel ezt a lehetőséget. Így a sportvezetői helyet Gelencsér Gábor tölti ki, lehetőséget adva ezzel a ranglista 16. helyén szereplő Németh Gábornak az utazásra.

A női kvalifikáltak (FOB 1. és 2. helyezettje): Ujvári Izabella, Dreilinger Andrea

Legfeljebb 3 volt válogatott labdarúgó országonként (egyeztetés alatt): Hrutka János, Fehér Csaba, Juhár Tamás

Ahogy a szövetség tavaly decemberben hivatalos közleményben jelezte, a megszerzett kvalifikációs helyekből egy szabadkártyát megtart magának. Az MFGSZ ezt a helyet Molnár Arnoldnak, a Nimród játékosának ajánlja fel, aki az elmúlt években nyújtott áldozatos munkájával rengeteget tett a magyar szövetség fejlődéséért. Egyebek mellett az ő közreműködésével indulhatott el az építkezés Lakiteleken, ahol az ország, sőt, Európa első kimondottan csak footgolfra készített 18 szakaszos pályája épül.

A csapatversenyben az egyéni versenyben is indulókon kívül legfeljebb tíz fő nevezhető. A csapatversenybe kvalifikált a Footgolf Match Play League-en keresztül: Bacskai Bence, Podusil György, Bogár Krisztián, Albert László, Mayer Zoltán

Csapatvezető: Hinora Ferenc

Csapatkapitány: Papp Péter

A csapatvezető és a csapatkapitány teljesértékű tagja a csapatversenyben érdekelt magyar válogatottnak. A csak a csapatversenyre nevezett Albert László és Hinora Ferenc nem léphet pályára az egyéni küzdelmekben.

A világranglista november 20-i zárása után a világranglistán a férfi kategória a top 20, a szenior kategória top 3 és a női éllovas közvetlen kvótát szerez a vb-re, azaz amennyiben már saját országában kivívta az indulási jogot, plusz egy főt delegálhat az adott szövetség. A világranglista október 8-i állása szerint Podusil György a 21., Bacskai Bence a 24. a férfi kategóriában. Tajtyi Róbert 1., Balázsi Csaba 5. a szeniorok között. Amennyiben újabb kvótához jut a fentiek által Magyarország (vagy sérülés miatt felszabadul egy hely), akkor a ranglistán következő Borbély István is csatlakozhat a válogatotthoz.

Magyar ranglista

FOB végeredménye

A vb hivatalos oldala