Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Új bajnokot avattak a hétvégén

A vasárnapi, Kisorosziban rendezett, FIFG 100-as Synlab Footgolf Versennyel befejeződött az ötödik alkalommal kiírt Footgolf Országos Bajnokság, ami után Bacskai Bence nyerte az abszolút és a felnőtt férfi kategóriát, a záró kört kihagyó Biró László lett a legjobb szenior, míg csak a több győztes forduló döntött Ujvári Izabella javára Dreilinger Andreával szemben. Nem volt címvédés a junioroknál, Badó Máté az új bajnok.

Bacskai Bence az új abszolút magyar bajnok 

A Magyar Golf Club Albert pályáján közel száz versenyző részvételével rendezték az ötödik szezonját teljesítő Footgolf Országos Bajnokság (FOB) 10. fordulóját. A záró játéknapon – sorozatban a harmadik FOB fordulón – Bacskai Bence (Hole Hunters) volt a legjobb, a kijelölt rúgásszámnál (par 72) héttel jobbat rúgva. Az már egyébként az utolsó verseny előtt eldőlt, ő végez az abszolút és a felnőtt férfi kategória élén is.

Vasárnap az abszolút és felnőtt férfi kategóriában is Papp Péter (BFGT) lett a második egyetlen rúgással lemaradva, míg Főfai Sándor (Royal) újabb egy érintéssel mögötte lett harmadik.

Az év végi elszámolásnál az abszolút és felnőtt férfi kategóriában Bacskai mögött közel ezer ponttal lemaradva a BFGT színeiben versenyző, szlovák Juraj Gubani kaparintotta meg az ezüstérmet, míg Bogár Krisztiáné (FTC) lett a bronz. A decemberi vb-kvalifikáció értelmében a FOB abszolút első helyezettje kvalifikálta magát a marokkói világversenyre. Mivel Bacskai Bence korábban már kvótát szerzett, ez Bogár Krisztiánra szállt.

Dobogón Gubani, Bacskai és Bogár

A 45 éven felüliek között Biró László (Outsiders) kihagyta az utolsó fordulót, így is övé lett az összetett első hely. Vasárnap Lichtner Zsolt (FTC) volt a legjobb szenior, mögötte Pivarcsek Antal (Milan), Tajtyi Róbert és Kocsis Sándor (BFGT) végzett holtversenyben a második helyen. A második hely eldöntéséről hivatott dönteni a háromszakaszos szétrúgás, amiben csak előbbi kettő vett részt. Ebben Pivarcsek eggyel kevesebb rúgással zárva lett jobb és végzett másodikként, míg Tajtyi a harmadik, Kocsis a negyedik pozíciót foglalhatta el.

Tíz forduló után Biró László mögött Zsuppán Péter (Outsiders) és Kókai Ferenc (Royal) állhatott fel a képzeletbeli dobogóra.

Ujvári Izabella 

A hölgyeknél Ujvári Izabella(FTC) a negyedik forduló óta nem talált legyőzőre, vasárnapi sikerével ugyanannyi pontot szorgoskodott össze, mint Dreilinger Andrea (Hole Hunters). A szabályok értelmében ez esetben a több forduló megnyerése számít, amiből Iza hetet is fel tudott mutatni, így a 2014-es győzelme után ismét ő lett a magyar bajnok. A harmadik helyre a juniorkorú Nagy Vivien (Hole Hunters) ért oda év végén. Vasárnap egyébként a második helyen holtversenyben végző Dreilinger és a szlovák Dana Bombalova szétrúgásban döntött az ezüstérem sorsáról, ami három szakasz után Dreilingeré lett. A vb-kvalifikáció értelmében az első két helyezett, azaz Ujvári és Dreilinger jutott marokkói repülőjegyhez.

A junioroknál a címvédő Kókai Bence csak akkor tudott volna újra bajnok lenni, ha első lesz a kategóriában és Badó Máté(mindkettő Royal) másodiknál rosszabb helyen végez. Máté azonban Bence mögött bejött a második helyre, eggyel megverve a korábbi listavezető Németh Áront (FTC), ezzel megszerezve az utánpótláskorúak bajnoki címét.

Csapatbajnokot majd az október 28-i csapatdöntő után hirdetnek, ahova a tíz forduló összes eredményét számítva a legjobb nyolc együttes kvalifikálta magát. Az egyenes kieséses, match play verseny negyeddöntőjében FTC-Academy, BFGT-Milan, Royal-EMFGSE és Hole Hunters-Outsiders mérkőzést rendeznek majd.

EREDMÉNYEK

A BAJNOKSÁG VÉGEREDMÉNYE

A Magyar Footgolf Szövetség a hétfői nap során frissíti a ranglistát és ad ki közleményt a világbajnokságra kvalifikáltak névsorával. A korábban meghirdetett kvalifikációs szisztéma ITT olvasható.