Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: gólzáporos Leverkusen sikerrel zárult a forduló – eredmények

A német Bundesliga 9. fordulójában vasárnap – a szokásoktól egy kicsit eltérően – három mérkőzést rendeztek. A Frankfurt az újonc Nürnberg otthonába látogatott, Gulácsiék az idényt nagyon gyengén kezdő Schalkét fogadták, míg a Leverkusen a Werder Bremen pályáján vendégszerepelt.

Haller lett a Frankfurt megmentője. (kép: kicker.de)

Nürnberg – Frankfurt 1-1 (0-0)
Gólszerzők: Zrelak (78.) ill. Haller (90+2.)

Egy viszonylag eseménytelen első félidőt követően a hazai együttes került előnybe az akkor még csak két perce a pályán levő Zrelak jóvoltából. Egészen a mérkőzés végéig úgy nézett ki, hogy a cserember lesz a nyerőember, de az utolsó pillanatokban a szintén csereként beálló Haller döntetlenre mentette a találkozót.

RB Leipzig – Schalke 0-0 (0-0)
Gólszerzők: – ill. –

A két magyar válogatottal, Gulácsi Péterrel és Orban Willivel felálló Leipzig együttese 90 percen keresztül dominált a Schalke ellen, azonban eredményesek nem tudtak lenni. A magas labdabirtoklás ugyanakkor tudjuk, hogy nem lehet elég a futballban, hiszen az adódó lehetőségeket gólra is kell váltani. Ez nem sikerült a Leipzignak, ahogyan a Schalkénak sem, igaz utóbbi csapat még a kaput sem találta el, ennek okán nem meglepő, hogy a találkozó 0-0-s végeredménnyel zárult.

Átgázolt ellenfelén a Leverkusen. (kép: kicker.de)

Werder Bremen – Bayer Leverkusen 2-6 (0-3)
Gólszerzők: Pizarro (60.), Osako (62.) ill. Volland (8.), Brandt (38.), Bellarabi (45.), Havertz (67, 77.), Dragovic (72.)

A forduló záró és egyben leggólzáporosabb mérkőzését a Werder Bremen és a Leverkusen összecsapása hozta. A vendégek remekül kezdtek, hiszen már a 8. percben vezetést szereztek Volland révén. Fél óra elteltével pedig Brandt meg is duplázta az előnyt, majd a félidő végén úgy nézett ki, hogy a mérkőzés is eldőlt, hiszen Bellarabi is bevette a a hazaiak kapuját. A fordulást követően azonban feléledt a Werder és a veterán Pizarro, valamint Osako is beköszönt. A két pofontól megrázta magát a Leverkusen és egy újabb hármast hintett ellenfelének, melyből kettőt a csapat ifjú titánja, Kai Havertz szerzett.

A bajnokság állása.

A góllövőlista élmezőnye.