Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Király-kupa: megszenvedett harmadosztályú ellenfelével a Barca – videóval

A La Masia fiataljaival a kezdőben állt fel a Barcelona a Leonesa ellen, de lehetőséget kapott egy-két mellőzött játékos, mind Malcom és Vidal is. Az összeszokás és a tapasztalat hiánya azonban meglátszott a katalánokon, és csak nagyon nehezen tudtak nyerni. A további mérkőzéseken nem történt meglepetés, az élvonalbeli csapatok legyőzték az alsóbb osztályúakat, az Alaves pedig döntetlenezett a Gironával. 

Forrás: laliga.es

Leonesa – Barcelona:

Nem kezdte túl jól a Barcelona a mérkőzést, sőt, a Leonesa veszélyesebb volt a kapura. A 12. percben Ortiz Mendoza vette át a hozzá érkező passzt a tizenhatoson, majd megcélozta a jobb alsó sarkot, de Cillessen épphogy védeni tudta a lövést. A Barca az első félidőben a kaput sem találta el, sőt lövéseiket is mind blokkolták.

A második játékrészben már valamivel jobban játszott a Barcelona, de még így sem voltak igazán veszélyesek a hazaiak kapujára. A legnagyobb helyzet így a Leonesa nevéhez fűződik a 76. percben, amikor Saul Gonzalez lőtt a kapura egy kipattanót, amit Cilessennek bravúrral kellett védenie. A Barcelona első igazi helyzetére a 86. percig kellett várni, amikor Munir hagyta ki a kihagyhatatlant az ötösön belülről amikor a kapu fölé tüzelt. Innetől beindultak a katalánok, és a 89. percben össze is jött nekik a vezetés. Egy szabadrúgást követően Lenglet elé került a labda, majd a jobb alsó sarokba bólintotta azt. A Leonesa a végére agresszívan játszott, és a 93. percben azonnali pirossal ki is állították Marcost. Ezután a 95. percben Denis Suarez növelhette volna az előnyt, de végül a lövése nem találta el a kaput.

Leonesa – Barcelona: 0-1 (0-0)
Helyszín: Reino de León Stadion (León) Vezette: Mario Melero López
Gólszerzők: – ill. –
Sárga lap: Gonzalez (26.), Nicho (53.), Martinez (79.), Polatsi (83.), Ortiz (83.) ill. Miranda (41.)
Kiállítás: – ill. –

Leonesa: Palatsi, Bernal, Garrido, Nicho, Gonzelez (Alonso, 78.), Romero (Martinez, 60.), Marcos, Ortiz Mendoza, Beltran, Garcia Perez (Rodriguez, 69.), Aridane. Vezetőedző: Victor Cea

Barcelona: Cillessen, Semedo, Cuenca (Lenglet, 62.), Brandariz, Miranda, Denis Suarez, Samper (Alana, 33.), Vidal, Malcolm (Arthur, 80.), Dembele, Munir. Vezetőedző: Ernesto Valverde

https://www.youtube.com/watch?v=J6IXfcwBLMI

Alaves – Girona:

Habár egy kicsit fölényben volt az Alaves, a Girona szerezte meg vezetést a 18. percben Alcala révén. A hazaiaknak hiába voltak helyzeteik, de az első félidőben nem, a 63. percben azonban ki tudtak egyenlíteni Sobrino révén. Innen már átvették az irányítást, és a 88. percben meg is szerezték a vezetést, de nem tudták megtartani a lefújásig, mivel a 96. percben Montes kiegyenlített.

Alaves – Girona: 2-2 (0-1)
Gólszerzők: Sobrino (63.), Aguirregabiria (88.) ill. Alcala (18.), Montes (90+6.)

Cordoba – Getafe: 

A másodosztályú Cordoba szerezte meg a vezetést, miután a vendégek védője, Gonzalez felszabadítása a hálóban landolt. A hazaiak azonban nem mehettek vezetéssel a szünetre, hiszen a Getafe egy büntető értékesítésével kiegyenlített. A második félidőben szinte már csak a vendégcsapat volt a pályán, a fölény pedig a 90. percben ért be, amikor Mata megszerezte a győztes gólt csapatának.

Cordoba – Getafe: 1-2 (1-1)
Gólszerzők: Gonzalez (26. – öngól) ill. Mata (45+1. – büntetőből 90.)

Mallorca – Valladolid

A Valladolid egyértelműen jobb volt, mint a másodosztályú Mallorca, és Verde duplájával már az első félidőben kétgólos előnyben voltak. A hazaiak azonban a 67. percben Buenacasa révén szépíteni tudott, és mentek előre a döntetlenért, de az már nem jött össze nekik.

Mallorca – Valladolid: 1-2 (0-2)
Gólszerzők: Buenacasa (67.) ill. Verde (9. 35.)