Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Solari meghosszabbította megbízatását a Real kispadján?

A Real Madrid vasárnap 4-2-re győzött a Celta Vigo otthonában, ezzel három úgy mond elvárható győzelem után a megbízott edző Santiago Solari immár egy jóval kompetensebb csapat ellen is képes volt sikerre vezetni a blancókat, és a legtöbb spanyol lap szerint a fiatal argentin tréner ezzel máris meghosszabbította mandátumát a Real kispadján.

A Real Madrid Castilla csapatától ideiglenesen kinevezett szakemberrel ráadásul 15 gólt rúgott a csapat a négyből négy megnyert találkozón, miközben Julen Lopetegui irányításával az utolsó hét találkozóból ötöt elvesztettek. A változás szembetűnő, pedig a játékoskeret ugyanaz, és erre már nem lehet csak azt mondani, hogy Solari gyengébb ellenfelekkel találkozott, hiszen Lopetegui csapata nem egyszer kötelezőnek hitt, biztos pontokat hullajtott el kis csapatok ellen.

A szabályok értelmében ideiglenes edzőt csak 15 napra nevezhet ki egy csapat, ennek lejárta után teljes állású trénert kell megjelölni, s a várakozások szerint – részben mivel senki mással nem tudtak megállapodni – a Real Madrid a klub egykori játékosát, Solarit fogja kinevezni a csapat vezetőedzőjének.

A Real Madrid eredményei Santiago Solari irányításával

Október 31. Melilla – Real Madrid 0-4 (Spanyol Kupa)
November 3. Real Madrid – Real Valladolid 2-0 (La Liga)
November 7. Viktoria Plzen – Real Madrid 0-5 (Bajnokok Ligája)
November 11. Celta Vigo – Real Madrid 2-4 (La Liga)