Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újabb edzőváltás Olaszországban – hivatalos

Nem tétlenkednek az olasz bajnokság (Serie A) gyengén teljesítő csapatainak vezetői, ugyanis a válogatott szünet ideális lehetőséget biztosít az edzőváltásokra, és – így vagy úgy, de – már a második alsóházi klub váltott trénert a legutóbbi forduló óta.

Beszámoltunk róla, hogy az egykori olasz szövetségi kapitány Gian Piero Ventura egy hónap után máris lemondott a sereghajtó Chievo Verona vezetőedzői posztjáról, melyről a gárda csapatkapitányának igencsak velős véleménye volt, kedd délután pedig az is meghatározásra került, hogy a klub korábbi edzőjét, Domenico Di Carlót nevezték ki a helyére. Az 54 éves szakember annak idején két ízben, 2008. novembere és 2010. májusa, valamint 2011. júniusa és 2012. októbere között volt már a “Repülő Szamarak” edzője, az elmúlt években pedig a másodosztályban edzőkösködött.

Mindeközben az Udinese vezetősége felmentette a munkavégzés alól a 37 éves spanyol tréner Julio Velazquezt, miután a csapata a relatíve jó rajt után az utolsó hét fordulóban hat vereség mellett egyetlen pontot szerzett, és a legutolsó bennmaradó helyre csúszott vissza.

Kisvártatva az utód neve is bejelentésre került, az elmúlt szezon közben a Crotone csapatától kirúgott Davide Nicola folytatja a Friuliani edzőjeként. A 45 éves tréner a 2016-2017-es szezon végén bravúros hajrával tartotta bent a Crotone csapatát az élvonalban, emlékezetes módon a menetelés közben megfogadta, hogy amennyiben bennmarad csapata a Serie A-ban, úgy kerékpárral el fog menni az Olaszország déli szegletében található városkából az északon fekvő Torinóba, melyet be is tartott. Az elmúlt évad közben azonban összekülönbözött a vezetőséggel, kirúgták, a csapat pedig nélküle is kiesett.