Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

“A világbajnoki címért dolgozom, mindent ennek vetek alá…”

A marokkói Marrákes ad otthont december 10-16-ig a harmadik footgolf világbajnokságnak. A magyar csapat huszonkét fővel képviselteti magát a vb-n. Sorozatunkban decemberig ábécé sorrendben mutatjuk be a válogatott keretet, de természetesen hölgyeké az elsőbbség.

Most először avatnak női világbajnokot footgolfban. Marokkóban a kétszeres magyar bajnok, korábbi labdarúgó, Ujvári Izabella saját bevallása szerint is a világbajnoki esélyesek között van.

“Minden jöhet, amiben ott a foci, mindig is jó barátsággal voltam a labdával – mondta a 2014-es és 2018-as Footgolf Országos Bajnokság (FOB) győztese, Ujvári Izabella, aki az MTK-nál kezdett futballozni, majd játszott Dorogon és Ausztriában is, de technikai tudását a freestyle műfajában is kamatoztatta, majd bő öt évvel ezelőtt megismerkedett a footgolffal a FociClub.hu csapatának jóvoltából – Egyedüli lány voltam sokáig, de nem volt fura a helyzet, korábban sokat edzettem fiúkkal. A 2014-es év után volt egy hosszabb footgolfmentes időszakom, de mióta kiderült, hogy a vb-n női kategória is lesz, azóta csak erre készülök.”

Visszatérése után saját bevallása szerint nem tudta, mennyit változott a mezőny erőssége. A bajnoki címet úgy tudta bezsebelni, hogy több fordulót nyert, mint a vele azonos pontszámmal az élen végző Dreilinger Andrea, így lehetett Izáé az aranyérem.

“Mindent feláldozva, napi edzésekkel készülök Marokkóra. A világbajnoki címért dolgozom, mindent ennek vetek alá. Nehéz megjósolni, pontosan milyen erős is a mezőny, de akármi lesz is a vége, tudom, hogy maximálisan megtettem mindent a siker érdekében, ezért ha az nem lesz elég a dobogóhoz, azt is el kell fogadnom.”