Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barca: De Jong beszélt De Ligt jövőjéről is

Tegnap hivatalosan is bejelentették Frenkie de Jongot Barcelonában, majd a sajtótájékoztatón szóba került honfitársa, Matthijs de Ligt sorsa is.

Kép: AS

De Jong érkezését már hónapokkal ezelőtt megerősítették, ám a hivatalos bemutatására csak most került sor. A Camp Nouban közel 20 000-en gyűltek össze, hogy üdvözöljék a fiatal holland középpályást.

Az esemény egy sajtótájékoztatóval ért véget, ahol a játékos válaszolt az újságírók kérdéseire. Természetesen nem lehetett megkerülni De Ligt helyzetét, akiről még mindig nem tudni, hol folytatja majd a pályafutását. A védő csapattársa volt de Jongnak az Ajaxban és egy darabig úgy nézett ki, hogy ő is a Barcába kerül – aztán ügynökével, Raiolával annyit alkudoztak az anyagiakon, hogy a katalán klub mellett a PSG is kezdi elengedni őt.

“Én szeretném ha jönne, az boldoggá tenne, de ez egy olyan dolog, amit neki kell megbeszélnie, eldöntenie. Csak rajta múlik, meglátjuk hogy dönt majd.” – mondta az ügy kapcsán Frenkie de Jong.

A Mundo Deportivo szerint többször is puhatolóztak hasonló kérdésekkel nála, de a játékos vagy nem tud többet, vagy csak nem akar nyilvánosan beszélni róla. Hamarosan megkezdődik majd a felkészülés a következő szezonra, így időszerű lenne pontot tenni De Ligt átigazolási hercehurcájának végére is.