Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Barca – Atlético nyertese: a Real Madrid

Nagy tétje volt a rangadónak, hiszen tudták a hazai játékosok, egy újabb pontvesztés, könnyen a bajnoki címükbe kerülhet. Az Atlético pedig jobb formában várta a találkozott, mint a koronavírus miatti szünet előtt.

Az első helyzet a Barcelona előtt adódott. Már az 1. percben Suárez lőhetett kapura, egy kontra végén, de gyenge lövését könnyedén védte Oblak. A 6. percben jött a madridi válasz. Carrasco baloldalról beívelt labdája, mindenkinek hosszú volt, így az a kapufa mellett hagyta el a pályát. Pár perccel később, Rakitic szerzett labdát az ellenfél tizenhatosánál, a megszerzett labdát rögtön kapura is lőtte, Oblak bravúrral védett. A 11.perc végén, már ő is tehetetlen volt. Messi ívelt be egy szögletet, Diego Costa pedig olyan szerencsétlenül ért a labdába, hogy a kapuba perdült róla 1-0!
Mindössze 4 perc múlva büntetőhöz jutottak a Matracosok. Diego Costa állt a labda mögé, a tizenegyest ter Stegen szögletre ütötte, de nem szöglettel folytatódott a találkozó. Tes Stegen korán mozdult el, ezért megismételtette a büntetőt a játékvezető. A megismételt büntetőt, már Saúl rúgta. Ugyanoda rúgta ahova Costa is, de ezúttal ter Stegen nem érezte az irányt 1-1!
A gól után a Barcelona támadót többet, de komoly gólhelyzetet nem sikerült kialakítaniuk, egészen a 42. percig, ekkor Messi megpattanó szabadrúgását Oblak ütötte fölé, hatalmas bravúrral. Az első félidőben, már egyik csapat előtt sem adódott lehetőség.

A második félidő, alig kezdődött el, máris büntetőhöz jutott a Barcelona. Felipe szabálytalankodott Semedo-val szemben, a tizenhatoson belül. Messi végezte el a büntetőt, nem is akárhogy, a panenkás tizenegyest Oblaknak esélye sem volt fogni 2-1!
A 62.percben ismét büntetőhöz jutott az Atlético. Ismét Carrasco harcolta ki és ismét Saúl érvényesítette 2-2! Ter Stegen ezúttal nagyon közel volt hozzá, hogy (szabályosan) védje a büntetőt, de csak hozzáérni tudott. 10 perccel később Vidal próbálkozott, de lövése elkerülte a felső sarkot. Még a hosszabbításban, a csereként beálló Lemarnak akadt egy nagy helyzete, de nem tudott vele élni.
Egy jó iramú mérkőzésen igazságos döntetlen született, amelynek igazán a Real Madrid örülhet, ha csütörtök este tudja hozni a papírformát és megveri a Getafét.

Barcelona – Atlético Madrid –(1-1)
Vezette: Alejandro Hernández Helyszín: Barcelona, Camp Nou
Gólszerzők: Costa (11.- öngól) ill. Saúl (18.- büntetőből)
Sárga lapok: ter Stegen (17.), Piqué (18.), Messi (61.) ill. Saúl (35.), Felipe (51.), Costa (75.), Carrasco (80.), Lemar (90+4.)

Barcelona: ter Stegen – Semedo, Piqué, Lenglet, Alba – Rakitic (Roberto 63.), Busquets (Fati 85.), Puig – Messi, Suárez, Vidal (Griezmann 90.)
Vezetőedző: Setien

Atlético: Oblak – Arias, Gimenez, Felipe, Lodi- Correa (Vitolo 84.), Thomas, Saúl, Carrasco (Lemar 85.) – Llorente (Felix 69.) – Costa (Morata 76.)
Vezetőedző: Simeone

 

A bajnokság állása