Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BRÉKING: bejelentette új csatára érkezését a Juventus – hivatalos

Az olasz élvonalbeli bajnokságban szereplő Juventus a hivatalos honlapján közölte, hogy kölcsönben a klubnál folytatja pályafutását az Atlético Madrid futballistája, Álvaro Morata.

A spanyol válogatott csatár végleges megvásárlására opciós joguk lesz a torinóiaknak, akik a teljes transzferidőszakban szerették volna megerősíteni a támadóharmadukat – többek között Edin Dzeko és Luis Suárez neve is felmerült, végül Moratára esett a választás. A spanyol támadó kölcsönben érkezik a Juventushoz, amiért 10 millió eurót fizettek az Atlético Madridnak, és ha a szezon végén úgy döntenek, hogy végleg megvásárolják, akkor 45 milliót kapnak még a madridiak. Azonban még egy újabb évre meghosszabbíthatják a kölcsönét, ami szintén 10 millió euróba kerülne az olaszoknak, és annak a szezonnak a végén is megvásárolhatják a támadót, azonban akkor már csak 35 milliót kell fizetniük érte.

A 27 esztendős labdarúgó számára egyáltalán nem lesz ismeretlen a Serie A közege, hiszen 2014 és 2016 között éppen a Juventus játékosa volt. Morata a Zebrák színeiben akkor minden sorozatot figyelembe véve 93 találkozón lépett pályára, ezeken 27 gólt és 18 előkészítést jegyzett.