Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Lewandowski 4 gólja kellett a Bayern győzelméhez egy őrült mérkőzésen – videóval!

A legutóbbi botlás után ezúttal a Hertha BSC ellen javíthatott a címvédő Bayern München, amely meglehetősen messze van legjobb formájától.

 

Heti két meccseket játszik a Bayern München, ami meg is látszik rajtuk, így a szezon elején. A Schalke elleni 8-0-ás rajtot követően volt egy Sevilla elleni UEFA Szuperkupa meccsük, majd a Dortmund ellen a német Szuperkupát is elhódították. Ezek a hétközi sikerek viszont visszaütöttek a bajnokságban: a Hoffenheim 4-1-es eredménnyel ütötte ki őket a második fordulóban és most, a fővárosiak ellen is döcögött a szekér olykor.

Az első félidőben többnyire a Bayern irányított. Habár helyzetekig nem sűrűn jutottak el, náluk volt többet a labda. Nem igazán tudták feltörni a Hertha védelmét, cserébe viszont a vendégek gyors és veszélyes kontrákkal próbálkoztak. Cunha és Cordoba többször is meg tudtak lódulni, akár 2-3 gólt is összehozhattak volna – döntő helyzetben azonban rendre rossz döntések születtek Neuer kapuja előtt, így a Berlin gól nélkül maradt. A hazaiak viszont erőt vettek magukon. A 36. percben a 20 éves amerikai védő, Richards beadását fejelte be közelről Thomas Müller – a találatot viszont les címén érvénytelenítették. Ez viszont már jelezte, hogy éledezik a müncheni alakulat. A 40. percben pedig jött Lewandowski és meg is szerezte a vezető gólt még a szünet előtt: Swolow védését követően Gnabry tette vissza középre a labdát, a lengyel csatár pedig jött látott és a kapuba lőtt.

A fordulást követően nem változott jelentősen a mérkőzés képe. A Bayern egyre komfortosabban érezte magát, a vezetés nyugtatólag hatott a hazai lábakra. Mindenképp a két gólos különbség kialakítása volt a cél, ami az 51. percben össze is jött: Richards betett labdáját Lewandowski szedte össze, majd egy fordulás után szép gólt lőtt. Az ifjú amerikai védő így szerzett egy érvényes gólpasszt is, Lewa pedig újabb lépést tett egy újabb gólkirályi cím megszerzéséhez. Igazából itt már úgy tűnt, hogy a vége már csak formalitás lesz, de egy óra játék után a Hertha hirtelen talált egy gólt. Egy beívelt szabadrúgás után Cordoba felhőfejesével szépített és ismét beszállt a meccsbe a vendég csapat. A Bayern persze erről nem akart tudomást venni – ahogy valószínűleg a legtöbb szurkoló sem – és úgy járatták tovább a labdát, mintha mi sem történt volna. Ráültek a meccsre és nyugodt tempóban adogatták körbe a betömörülő vendégeket, amíg a 71. percben meg nem érkezett egy újabb csavar. Egy kósza berlini akció során Cunha két hazai védő között is átjutott, majd Piatekkel kényszerítőzve ziccerbe került – amit higgadtan ki is használt. A Hertha így két gólos hátrányból jött fel 2-2-re és ezáltal lett tétje az utolsó perceknek is.

A Bayern nagy nehezen komoly nyomás alá tudta helyezni ellenfelét és a 80. perc után jöttek a komolyabb lehetőségek. A 85. percben pedig az újabb áttörés: Lewandowski ismét lecsapott és úgy tűnt, mesterhármasával bebiztosíthatja győzelmét a tavalyi bajnok. Igen ám, csak hogy a 88. percben jött Ngamkam: a Hertha játékosa nagyjából kevesebb, mint egy perce volt a pályán, amikor hirtelen azon kapta magát, hogy betalál a Bayernnek és 3-3 az állás. Őrületes végjáték! A dráma azonban itt még nem ért véget, a hosszabbításban ugyanis büntetőhöz jutottak a hazaiak. Lewandowski pedig hozta a formáját és ezúttal sem hibázott. Négyszer talált be ezen az estén és mindegyik nagyon kellett ez ellen a rendkívül eltökélt Hertha ellen. Labbadia együttese mindent beleadott és nem érdemelt vereséget, ugyanakkor ellenfelük még egy ilyen rossz napon is meg tudta rázni magát a végén. A Bayern nincs jó formában, ezek a botlások pedig még pont jókor jöhetnek számukra így a szezon kezdetén, az igazán fontos erőmérők előtt.

Bayern München – Hertha 4-3
G.: Lewandowski (40., 51., 85., 92. – büntető), Cordoba (60.), Cunha (71.)

 

A forduló korábbi eredményei

Union Berlin – Mainz 4-0
Werder Bremen – Bielefeld 1-0
Stuttgart – Leverkusen 1-1
Köln – Mönchengladbach 1-3
Frankfurt – Hoffenheim 2-1
Borussia Dortmund – Freiburg 4-0
RB Leipzig – Schalke 4-0
Wolfsburg – Augsburg 0-0

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista állása

A táblázatokért köszönet az Eredmenyek.com-nak!