Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Király-kupa: ötöt vágott a Celta, az Eibar is simán jutott tovább

A spanyol Király-kupa második fordulójának csütörtöki játéknapján is pályára lépett néhány első osztályú csapat, mint a Granada, a Getafe, a Betis, a Celta Vigo, a Cadiz és az Eibar, a papírforma pedig most is bejött. 

A Celta Vigo negyedosztályú ellenfelet kapott a Llanera személyében. A vendégek hatalmas fölényben játszottak végig, bár az első félidőben csak egyetlen gólt tudtak lőni a 41. percben Lauti révén. A második  játékrészben azonban beidult a gólgyártás. Az 55. percben Nolito csereként beállva talált be, majd öt perc múlva Emre Mor lőtt gólt. A 76. percben Nolito duplázott, a 83. percben pedig Mallo zárta le a mérkőzést. A Celta így öt gólt lőve jutott tovább a következő fordulóba.

Az Eibar is egy negyedosztályú csapat, a Racing Rioja ellen játszott. A vendégek már az első félidőben megszerezték a vezetést, miután Pedro Leon a 36. percben betalált. Az Eibar az egész mérkőzésen dominált, de végül csak a 82. percben lőttek ismét gólt szintén Pedro Leon révén, amellyel el is döntötték a továbbjutás kérdését.

A negyedosztályú AD San Juan vendégeként lépett pályára a Granada, és nagyon simán, az első félidőben intézte el ellenfelét. Először Kenedy talált be rögtön az 1. percben, majd a 26. percben növelték előnyüket Molina révén. A második félidőben már nem lőttek gólt, de ennyi is elég volt a továbbjutáshoz.

A Betis a harmadosztályú UCAM Murcia ellen játszott és itt sem történt meglepetés. A sevillaiak a 44. percben szereztek vezetést Molina találatával, majd a 75. percben biztosították be a győzelmüket és a továbbjutásukat Rodriguez révén.

A Getafe a negyedosztályú Anaitasuna FT csapata ellen lépett pályára, és bár végig fölényben játszott, csak nehezen hozták össze a továbbjutást. Az első félidőben egyik oldalon sem esett gól, majd az 55. percben az Anaitasuna szerzett vezetést szinte a semmiből. A Getafe a 73. percben egyenlített Unal révén, majd mindössze csak egy utolsó perces büntetővel sikerült elérnie a továbbjutást.

A Cadiz a negyedosztályú Ribadumia vendége volt, és be is jött a papírforma. Az egyébként is nagyon jó formában játszó Cadiz a 33. percben lőtte meg az első gólját Garrido révén, majd a győzelmet az 52. percben biztosította be Malbasic góljával, így simán jutottak tovább.

A csütörtöki játéknap eredményei:

Llanera – Celta Vigo: 0-5
Racing Rioja – Eibar: 0-2
AD San Juan – Granada: 0-2
UCAM Murcia – Betis: 0-2
Anaitasuna FT – Getafe: 1-2
Ribadumia – Cadiz: 0-2
Deportivo La Coruna
– Ejido: 1-0
Teruel – Rayo Vallecano: 1-1 h.u. 2-3
Navalcarnero – Badajoz: 1-0
G. Segioviana – Girona: 0-2
Ibiza – Compostella: 1-1 h.u. 2-1
Cultural Leonesa – Villanovese: 1-0
Mutilvera – Racing Santander: 1-0
Pena Deportiva – Tarazona: 4-1
Pontevedra – Cartagena: 2-1
Varea – Las Palmas: 0-4
Alcoyano – Laredo: 4-1
Extremadura MD – Socuellamos: 1-2