Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb-selejtező: papírforma győzelem az olaszoktól és a svájciaktól – VIDEÓVAL

A C csoportban a két nagyágyú, vagyis Olaszország és Svájc egyaránt nyerni tudott az első fordulóban, és bizony az esélyek mind a két nemzet számára újabb sikert jeleztek előre. Eközben az „F” jelű hatosban az osztrákok és a skótok is győzelmi kényszerben játszottak ma este, lévén délután fantasztikus győzelmet arattak az első helyezett dánok.

C csoport
Az olasz válogatott álljon bármekkora sztárokból is a kerete, nem kifejezetten győzni jár Bulgáriába. Sőt, a balkáni állammal gyakran találkoznak selejtezőkön, ám rendre kellemetlen döntetlenekbe futnak bele.
Most az olaszok végre hozták a már címben is emlegetett papírformát. A teljesen védekezésre kihegyezett bolgár játékosok támadásban szinte semmit nem mutattak. Ellenben az olaszok is sok pontatlan befejezés mellett kétszer is beköszöntek.

Bulgária – Olaszország 0:2 (0:1)
G.: – ill. Belotti (43.-büntetőből), Locatelli (83.)

Nem forgott veszélyben a svájciak győzelme, de ezt nagyon kicentizték. A hazaiak meglepően sok teret engedtek a meddő játékot mutató litvánoknak. Svájc egyetlen Shaqiri góllal tudták csak megverni Litvániát.
Svájc – Litvánia 1:0 (1:0)
G.: Shaqiri (2.), ill. –

Szabadnapos: Észak-Írország

A csoport állása:

F csoport
Bécsben fogadta Ausztria a feröerieket. A csoportpofozógépe ugyan az első percektől kezdve alárendelt szerepbe került. Ennek ellenére mégis a vendégek szerezték meg a vezetést. Azonban a szünetre már kialakult a végeredmény. A találkozó utolsó gólját az a Kalajdzic szerezte, aki múltkor a skótok elleni remi hőse lett a duplájával. A gólpasszt egyébként a Bayern Münchentől elvágyódó Alaba adta.

Ausztria – Feröer-szigetek 3:1 (3:1)
G.: Dragovic (30.), Baumgartner (37.), Kalajdzic (44.), ill. Nattestad (19.)

Kiegyenlített rangadót vívott egymással Izrael és Skócia. A skótok az osztrákok elleni döntetlen után ismét csak egyetlen pontot szereztek, és már most nagyon távolinak tűnik az újabb világbajnoki szereplésük, amire utoljára még a hőskorban, 1998-ban volt precedens.
Izrael – Skócia 1:1 (1:0)
G.: Peretz (44.), ill. Fraser (56.)

Korábban játszották: Dánia – Moldova
A csoport állása: