Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: Beckham klubja példaértékű büntetést kapott!

A korábbi angol klasszis által vezetett Inter Miamit visszamenőleg 2 millió dollárnyi büntetés befizetésére kötelezte az MLS, mondván Beckhamék megsértették a liga szabályzatának több pontját is.

Az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokságban (MLS) szereplő floridai franchise példaértékű büntetést kapott Blaise Matuidi szerződtetése miatt.

A világbajnok francia játékos átigazolásakor ugyanis az Inter Miami megsértette a liga által a keretekre, valamint a fizetési sapkára vonatkozó szabályzatait azáltal, hogy Gonzalo Higuian megszerzésekor a klub elhasználta az úgynevezett Targeted Allocation Money (TAM) által rendelkezésére álló összeget – Ez ad lehetőséget a kluboknak, hogy egy játékos szerződtetésével a fizetési sapka alatt maradhassanak.

Továbbá, Matuidi márciusi érkezésekor az Inter Miami keretében nem volt hely új, úgynevezett designated palyernek (kijelölt játékosnak), lévén, hogy a meglévő három helyet akkor éppen betöltötték a keretben.

Az egészen pontosan 2,271,250 dollárnyi büntetés mellett, Jroga Mas ügyvezető tulajdonos is kapott 250,000 dollárnyi büntetést; míg az akkori sportigagaztót, az azóta az Atalanta Unitednél dolgozó Paul McDonough a 2022-es idényben a ligán belül mindennemű tevékenységtől eltiltották.