Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: elmaradt a Lewandowski-gól, így is simán nyert a Bayern! – videóval

A német élvonalbeli bajnokság 6. fordulójának péntek esti mérkőzésén a címvédő Bayern München idegenben 3–1-es győzelmet aratott az újonc Greuther Fürth ellen.

(Photo by Roland Krivec/DeFodi Images via Getty Images)

A bajorok már az összecsapás 10. percében megszerezték a vezetést, méghozzá Thomas Müller révén. A vendégek a gólt követően is uralták a játékot, bár néha a Fürth is meglódult egy-két kontralehetőség alkalmával – Manuel Neuer kapuja azonban nem volt igazán veszélyben. Julian Nagelsmann fiai több mint fél óra elteltével megduplázták előnyüket, ezúttal Joshua Kimmich volt eredményes. A szünetig marad a kétgólos különbség, így vonultak az öltözőbe a játékosok.

A második játékrész elején váratlan fordulat következett be, ugyanis a müncheniek emberhátrányba kerültek Benjamin Pavard kiállítása miatt. A létszámbeli megfogyatkozás ellenére a Bayern továbbra is magabiztos volt, aminek újabb találat lett az eredménye: a hazaiak középpályása, Sebastian Griesbeck öngólt vétett. Stefan Leitl gárdája a hajrában azért összehozott egy szépítőgólt, méghozzá a csereként beálló Cedric Ittennek köszönhetően – ezzel beállítva a végeredményt.

A Bayern továbbra is az élen áll a Bundesliga tabelláján, míg a Fürth az egyetlen egy pontjával listavezető – előbbi a Leverkusen vendége lesz, míg utóbbi a Bochumot fogadja a következő játékhéten.

Németország, Bundesliga, 6. forduló
SpVgg Greuther Fürth – FC Bayern München 1–3
(0-2)
Helyszín: Sportpark Ronhof Thomas Sommer; Játékvezető: Robert Schröder
Gólszerzők: Itten (88.), ill. Müller (10.), Kimmich (31.), Griesbeck (68. – öngól)
Sárga lap: Hrgota (20.), Viergever (53.), Abiama (67.), Barry (83.), ill. Sané (44.), Nagelsmann (64.)
Kiállítva: Pavard (48.)

Fürth: Burchert – Meyerhofer, Bauer, Viergever, Willems (Barry 76.) – Green (Leweling 86.), Seguin, Griesbeck (Tillman 76.), Dudziak – Kallevik Nielsen (Abiama 67.), Hrgota (Itten 76.). Vezetőedző: Stefan Leitl.

Bayern: Neuer – Pavard, Süle (Stanisic 86.), Upamecano, Hernández – Kimmich, Goretzka (Musiala 87.) – Sané (Sabitzer 61.), Müller (Gnabry 76.), Davies – Lewandowski. Vezetőedző: Julian Nagelsmann.

A találkozó videós összefoglalója:

A forduló további programja:

Szombat
15:30 Frankfurt – Köln
15:30 Hoffenheim – Wolfsburg
15:30 Leverkusen – Mainz
15:30 Leipzig – Hertha
15:30 Union Berlin – Bielefeld
18:30 Mönchenlgadbach – Dortmund

Vasárnap
15:30 Bochum – Stuttgart
17:30 Freiburg – Augsburg

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista élmezőnye: