Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Átigazolási körkép – A nap legfontosabb hírei – Január 18.

Üdvözöljük minden kedves Olvasónkat! A Fociclub.hu csapata a téli átigazolási időszakban is minden este elhozza a legfrissebb és legfontosabb hivatalos bejelentéseket, transzferhíreket és pletykákat, így mindig első kézből értesülhetsz a játékoskeringőkről és klubváltásokról. Tarts velünk minden este Átigazolási körképünkkel, ahol összegyűjtjük neked a nap transzferhíreit, de cikkünk 19:00 és 20:30 között is folyamatosan frissül kollégáink jóvoltából. Ha velünk tartasz, akkor nem maradsz le semmiről!

HIVATALOS BEJELENTÉSEK:

Ferencváros: A magyar bajnok a hétfő esti órákban adott tájékoztatást róla, hogy szerződtette a cseh élvonalbeli Dynamo Ceské Budejovice nigériai csatárát, Fortune BasseytBővebben ITT!

Zalaegerszeg: Távozott az NB II-ben szereplő Szombathelyi Haladástól Mocsi Attila és Tóth Dávid; előbbi játékos az élvonalbeli ZTE- hez igazolt. Bővebben ITT!

Marseille: Már ebben az idényben is csak elvétve kapott lehetőséget az Arsenalban Sead Kolasinac. A bosnyák válogatott sztárja a következő idény végéig írt alá az Olympique Marseille-nél. Bővebben ITT!

HÍREK, PLETYKÁK:

Porto: Portugál sajtóinformációk szerint a skót rekordbajnok Rangers támadója, Alfredo Morelos a nyár folyamán elhagyná a klubot, ugyanis új kihívásokra vágyik az ügynöke egy korábbi nyilatkozata szerint, a kolumbiai válogatott csatárra pedig az FC Porto csapata csapna le. Bővebben ITT!

Real Madrid: A belga válogatottal kapcsolatos hírekben jártas újságíró, Sacha Tavolieri szerint Eden Hazard a spanyol Szuperkupa-döntőjét követően megfogalmazhatta magában, hogy “elég volt”! Bővebben ITT!

Szalai Attila: Elképesztő hírről számolt be a Nemzeti Sport, mely hivatkozásában a Sky Sports-ot emlegeti, mint az információ forrása. Állítólag két angol, Premier League-ben érdekelt klub is bejelentkezett Szalai Attiláért. Bővebben ITT!

Arsenal: Az Ágyúsok a Mönchengladbach labdarúgóját, Denis Zakariát szemelték ki középpályájuk megerősítésére, akinek ráadásul a nyáron lejár a kontraktusa, ennek következtében átigazolási díj nélkül kaparinthatják meg őt az angolok. Bővebben ITT!

AS Roma: José Mourinho és a Roma kapcsolatában máris elkezdtek jelentkezni a repedések, ám a hírek szerint egyelőre a „Farkasokkal” képzeli el a jövőjét a portugál mester. Állítólag szeretné ismét ajánlatokkal bombázni az Arsenal középpályását, Granit XhakatBővebben ITT!

Inter: Többek közöttt Gianluca Di Marzio is beszámolt róla, hogy az Inter létszámfeletti középpályása, a rendszerint sérülésekkel bajlódó Stefano Sensi elfogadta a feltételeit, hogy kölcsönben a Sampdoria csapatához kerüljön. Bővebben ITT!

Barcelona: Marc André ter Stegen mögé érkezhet a katalánokhoz Agustín Rossi. A Boca Juniors 26 esztendős hálóőre a jelenlegi cserekapus, Neto szerepét veheti át Barcelonában. Bővebben ITT!

Barcelona: A Barcelona vezetősége a bonyolult anyagi helyzet miatt nem bízik benne igazán, hogy sikerül a nyáron meggyőzniük Erling Haalandot, illetve a Borussia Dortmundot. A lap szerint akár Dusan Vlahovic is képbe kerülhetne, bár ő állítólag már most nagyon közel áll az Arsenalhoz. Ám a „B” terv Alexander Isak megvásárlása lehet. Bővebben ITT!

Sampdoria: Sky Sport Italia beszámolói szerint a Sampdoria vezetősége a menesztett Roberto D’Aversa helyére korábbi trénerét, Marco Giampaolót készül kinevezni újdonsült vezetőedzőjének. Bővebben ITT!

Lazio: Roma Today aktuális beszámolói értelmében az olasz bajnokságban (Serie A) szereplő Lazio gárdája komoly érdeklődést mutat a másodosztályú feljutásért küzdő Benevento csapatának rutinos gólgyárosa, Gianluca Lapadula megszerzése iránt. Bővebben ITT!

PSG: A legfrissebb hírek szerint Sergio Rico és a PSG is szívesen fogadta a Mallorca érdeklődését. A baleári együttes ugyanis a szezon végéig kölcsönveszi a portást a beszámolók szerint. Bővebben ITT!

Newcastle: Sky Sport Italia értesülései szerint az Atalanta vezetősége visszautasította a Newcastle United ajánlatát, melyet az újgazdag “szarkák” Duván Zapata megszerzéséért tettek. Bővebben ITT!

Genoa: A korábbi hírek szerint Serie A-ban jobbára csak szenvedő Genoa legfőbb kiszemeltje Bruno Labbadia lett volna a vezetőedzői posztra. A Sky Sport Italia beszámolói szerint azonban a német szakembert hiába várták mára az olasz klubhoz, visszautasította a lehetőséget. Bővebben ITT!

Middlesbrough: A Sky Sports értesülése szerint az Arsenal, a Tottenham, illetve Olaszországból a Roma és az Internazionale is szót érdemlő érdeklődést mutat a Middlesbrough védője, Djed Spence iránt. Bővebben ITT!

Newcastle: A Sky Sports legfrissebb beszámolója alapján a Sevilla együttesét komoly érvágás érheti ebben a hónapban. Az andalúzok egyik kulcsembere, Diego Carlos ugyanis közölte a vezetőséggel, hogy távozni szeretne. Bővebben ITT!

River Plate: A dél-amerikai átigazolásokban jól értesült César Luis Merlo forrásai szerint az argentin bajnoki címet hét év után újra elhódító River Plate mindenben megállapodott egykori kiváló játékosa, Juan Fernando Quintero visszatérésével kapcsolatban, aki napokon belül kétéves szerződést írhat alá korábbi klubjával. Bővebben ITT!

Liverpool: Az El Nacional legfrissebb beszámolója szerint a Liverpool szemet vetett a Leicester City középpályására, Youri Tielemansra. Bővebben ITT!

A téli transzferidőszak általában csendesebb nyári társánál, azonban így is tartogathat még bombameglepetéseket. A csapatok leggyakoribb célja ilyenkor, hogy a szezon hátralévő részére megerősítsék a keretüket, de több esetben az is megtörténhet, hogy csak a szezon felénél tudják megszerezni a már korábban kiszemelt játékosokat a klubok. Cikkünk második felében “felrajzoljuk”, az öt legerősebb bajnokság élcsapatainak átigazolási térképét. Ki, honnan, hova és mennyiért szerződött?! Listánk minden nap frissül, egészen az átigazolási szezon végéig.

Arsenal

Érkezők: –

Távozók: Ainsley Maitland-Niles (AS Roma – kölcsön), Sead Kolasinac (Marseille – ingyen)

Chelsea

Érkezők: –

Távozók: –

Leicester

Érkezők: –

Távozók: Filip Benkovic (Udinese – ingyen)

Liverpool

Érkezők: –

Távozók: –

Manchester City

Érkezők: –

Távozók: Ferran Torres (Barcelona – 55 millió euró)

Manchester United

Érkezők: –

Távozók: Axel Tuanzebe (Napoli – kölcsön)

Tottenham Hotspur

Érkezők: –

Távozók: –

FC Barcelona

Érkezők: Ferran Torres (Manchester City – 55 millió), Dani Alves (klub nélkül – ingyen)

Távozók: Sergio Agüero (visszavonult), Philippe Coutinho (Aston Villa – kölcsön), Álex Collado (Granada – kölcsön), Yusuf Demir (Rapid Wien – kölcsönből vissza)

Real Madrid

Érkezők: –

Távozók: –

Atlético Madrid

Érkezők: –

Távozók: Kieran Trippier (Newcastle United – 15 millió)

Sevilla

Érkezők: Jesus Corona (FC Porto – 3 millió)

Távozók: Ibrahim Amadou (Metz – ingyen), Óscar Rodríguez (Getafe – kölcsön)

Inter

Érkezők: –

Távozók: Christian Eriksen (? – ingyen), Martín Satriano (Brest – kölcsön)

Milan

Érkezők: Antonio Mirante (klub nélkül – ingyen)

Távozók: Andrea Conti (Sampdoria – ?)

Juventus

Érkezők: –

Távozók: –

Napoli

Érkezők: Axel Tuanzebe (Manchester United – kölcsön)

Távozók: Konstantinos Manolas (Olympiacos – 2,5 millió)

Atalanta

Érkezők: –

Távozók: Matteo Lovato (Cagliari – kölcsön)

AS Roma

Érkezők: Ainsley Maitland-Niles (Arsenal – kölcsön), Sergio Oliveira (FC Porto – kölcsön)

Távozók: Borja Mayoral (Getafe – kölcsön), Gonzalo Villar (Getafe – kölcsön), Riccardo Calafiori (Genoa – kölcsön)

Bayern München

Érkezők: –
Távozók: Michael Cuisance (Venezia – 4 millió)

Borussia Dortmund

Érkezők: –
Távozók:  –

RB Leipzig

Érkezők: –
Távozók: Marcelo Saracchi (? – ingyen), Brian Brobbey (Ajax – kölcsön)

PSG

Érkezők: – 
Távozók: Rafinha (Real Sociedad – kölcsön)

Marseille

Érkezők: Cédric Bakambu (Beijing Guoan – ingyen), Sead Kolasinac (Arsenal – ingyen)
Távozók: Jordan Amavi (Nice – kölcsön)

Lyon

Érkezők: –
Távozók: 

Monaco

Érkezők: Vanderson (Grémio – 11 millió)
Távozók: –

* Átigazolási listánk nem tartalmazza azokat a kölcsönszerződéseket, melyek nem különösebben befolyásolják a klubok életét. Ezen kritérium alapján nem tüntetjük fel azokat a játékosokat, akik kölcsönből jöttek vissza, újból kölcsön lettek adva, vagy a klub kötelékébe tartoztak, de játékpercük alig volt. Kivétel, ha egy mellőzött játékosnak nagyobb neve van a piacon.

** A lista frissítve: 2022.01.18. (19:00)