Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Bayern bízik a Liverpool támadójának érkezésében – sajtóhír

Német lapinformációk szerint a Bayern München csapata mindenképpen erősíteni szeretne támadóposzton a nyári átigazolási időszak során…

(Photo by Catherine Ivill/Getty Images)

A Bild értesülései szerint a Bayern München vezetősége bizakodó azt illetően, hogy a nyári átigazolási időszakban meg tudják szerezni a bizonytalan sorsú Sadio Mané játékjogát a Liverpool csapatától.

A 30 éves szenegáli válogatott támadó 2016-os leigazolása óta 268 mérkőzésen 120 gólnál jár a “vörösök” szerelésében. Mané az aktuálisan futó idényben is alaposan kitett magáért, hiszen a bajnokságban 34 meccsről 16 találatot jegyez, miközben minden sorozatot figyelembe véve 50 fellépés alatt 23-szor volt eredményes. Az idei góltermésénél hatékonyabb eddig csak a 2018-2019-es kiírásban volt, amikor 26 találatig jutott. Mané korábban a Southampton, a Red Bull Salzburg és a Metz csapataiban futballozott.

Mané szerződése 2023 nyaráig érvényes a Mersey-partiaknál, és egyelőre nem történt előrelépés a felek közt annak megújítása érdekében, így bár pillanatnyilag elképzelhetetlennek tűnhet, akár még az elválásra is sor kerülhet.

A rutinos támadó a két évvel ezelőtti ezüstérmét követően idén Afrikai Nemzetek Kupája-győztes lett hazája nemzeti csapatával. Mané 2012 óta 89 mérkőzésen 29 gólt szállított a szenegáli válogatott tagjaként.

A bajorok leginkább azért keresnek új támadót, mert a klub által is kiszemelt Erling Haaland a Manchester City játékosa lett, míg első számú gólgyárosuk, Robert Lewandowski a távozását kérte a csapattól.