Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barca: “Azt hiszem elég jól sikerült a beilleszkedésem!”

A szezont remek formában kezdő, már egy klubcsúcsot is megdöntő Robert Lewandowski az első barcelonai heteiről beszélt a Sport című katalán lapnak adott interjújában. 

“Nagyon nehéz út áll mögöttem, de most már Barcelonában vagyok, és csakis ez számít, hiszen itt akartam lenni mindenképpen!” – kezdte gondolatmenetét a lengyel klasszis.

“Remekül érzem itt magam, azt hiszem eléggé jól sikerült a beilleszkedésem is. Egy új kultúrába, egy új városba csöppentem, ahol új nyelvet is beszélnek. Már tanulok spanyolul, egyelőre az egyszerűbb és fontosabb szavakat tudom, mint például az ételek neveit. Idővel még magabiztosabb leszek.” – folytatta Lewandowski, majd a futballpályán túlra is tekintett.

“Újfajta tapasztalatokat gyűjthetek azzal, hogy megismerem más városok, más klubok életét és működését. Számos új és érdekes dologgal találkoztam már eddig is. Az, hogy lehetőségem adódott ilyen hatalmas kluboknál játszani, mint a Bayern és a Barca, azzal számos hozzáadott értéket kaptam és kapok azóta is, olyanokat, amelyeket a karrieremen túl is megőrzök majd.” – így Lewandowski, aki visszakanyarodva a Barcára, az öltözőn belül betöltött szerepéről is beszélt.

“Nem érzem magam ‘GURUNAK’ az öltözőn belül. Szeretném megosztani a tapasztalatomat és a tudásomat a többiekkel, különösen a fiatal játékosokkal, akik teljes mértékben nyitottak a tanulásra. Remek a kapcsolatom mindenkivel, legyen szó fiatal vagy idős játékosokról.” – lelkendezett a korábbi Bayern-sztár.