Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vinícius Júnior elsírta magát, kiosztotta őt az egykori legendás kapus

A brazil válogatott Spanyolország elleni felkészülési mérkőzése előtt a Real Madrid játékosa vett részt a selecao sajtótájékoztatóján…

(Photo by Alberto Gardin/Eurasia Sport Images/Getty Images)

A Real Madrid brazil támadóját, Vinícius Júniort az őt ért sorozatos rasszista támadásokról kérdezték, amire válaszolva elérzékenyült és könnyek közepette válaszolt:

“Egészen elkeserítő, ami történik minden meccsen, minden egyes nap. Végtelenül szomorúvá tesz ez a helyzet, de nemcsak engem, hanem a világ összes feketéjét. Nemcsak Spanyolországban, hanem az egész világon ilyen dolgok történnek. Az én hazámban nehéz feketének lenni, mert mindig előbb választanak egy fehér embert, mint egy feketét – ez megesett édesapámmal is. De harcolok az ellen, hogy a közeljövőben senkivel ne történhessen meg ilyesmi.”

Úgy érzem, hogy támogatnak a csapattársaim és a játékosok. Remélem, és őszintén kívánom, hogy csökkeni fog a rasszizmus az elkövetkezendő időszakban. Szerintem kevesebbet kellene beszélni arról, hogy mit csinálok a pályán, persze nekem is fejlődnöm kell bizonyos dolgokban, de még csak 23 éves vagyok, így ez természetes. Nagyon fiatalon hagytam el Brazíliát, anélkül, hogy sok mindent megtanultam volna. Egyre inkább elkeserít ez a helyzet, és egyre kevesebb kedvem van játszani, de továbbra is harcolni fogok.”

“Sok társamtól kapok segítséget, nemcsak Spanyolországban, hanem az egész világon azon dolgozunk, hogy hasonlók ne ismétlődhessenek meg. Már annyiszor megtették velem és a családommal, ezért azt akarom, hogy mindez megváltozzon, és amikor ide jövök, ne erről kérdezzenek folyamatosan. A büntetés hiánya az, ami nap mint nap elszomorít. Pedig fontos lenne a szankció, mert akkor az emberek megijednének, és elmondanák a gyerekeknek, hogy ez az, amit nem szabad csinálni” – tette hozzá a Real Madrid játékosa.

Nem mindenki körében aratott osztatlan sikert Vinícius sajtótájékoztatója, a paraguayi válogatott egykori legendás kapusa, José Luis Chilavert a közösségi oldalán közzétett bejegyzésben kőkeményen kiosztotta a Real csatárát:

“Cirkusz és Kenyér. Ő sértegeti és támadja elsőként az ellenfeleit. Ne b*ziskodj, ez egy férfias sport” – fogalmazott az egykori gólerős kapus.