Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Premier League elveszíti ötödik BL-indulást érő helyét az angol csapatok kiesése miatt

Az angol-labdarúgó bajnokság (Premier League) a következő szezonban elveszíti ötödik Bajnokok Ligája-indulás érő helyét, miután szerda este az Arsenal kiesett a sorozatból.

(Photo by Federico Titone/Anadolu Agency) (Photo by Federico Titone/Anadolu via Getty Images)

A Premier League elveszítheti a plusz egy Bajnokok Ligája-indulást érő helyét a következő szezonra, miután az Arsenal szerdán kiesett a Bayern München ellen a negyeddöntő szakaszában.

Két nemzetnek jut egy plusz ötödik hely Európa első számú sorozatának az új BL-rendszer szerint, és az már eldőlt, hogy a Serie A az egyik bajnokság, ami megszerzi ezt a plusz helyet, miután az olasz csapatok jól teljesítettek Európában.

Az koefficiensek alapján a második helyet vagy a Premier League, vagy a német Bundesliga kapja, azonban a szerda esti mérkőzés után a német bajnokság átlaga minimálisan megelőzte az angolét.

A Bayern döntetlent ért el Londonban, majd a visszavágón legyőzte Mikel Arteta csapatát a BL-ben, és ezzel bejutott az elődöntőbe. Xabi Alonso Bayer Leverkusenje az Európa-ligában a West Ham ellen kétgólos előnyt szerzett az első mérkőzésen. Ehhez jön még, hogy a Manchester City a Real Madrid elleni mérkőzését követően kiesett a Bajnokok Ligájából, míg a Borussia Dortmund az Atletico Madrid legyőzését követően a Bundesliga-rivális Bayernnel együtt a legjobb négy közé jutott.

Mivel a West Ham és a Liverpool, amely az Atalanta ellen 3-0-ra elveszítette a negyeddöntő első mérkőzését, egyaránt nehéz helyzetbe került, így már csak az Aston Villa maradna az Európa-konferencia-ligában az egyetlen angol csapat a három német klub között.

Mindez azt jelentené, hogy a Bundesliga megszerezné a fennmaradó Bajnokok Ligája-helyet, míg a Premier League ötödik helyezettje a következő szezonban az Európa-ligába kvalifikálná magát a BL helyett.

A Tottenham Hotspur foglalja el jelenleg az ötödik helyet, és három ponttal van lemaradva a negyedik helyen álló Aston Villa mögött, egy mérkőzéssel a vége előtt.

A 2023/24-es évre vonatkozó jelenlegi koefficiens rangsora:

  1. Olaszország (Serie A) – 18.428
  2. Németország (Bundesliga) – 17.642
  3. Anglia (Premier League) – 16,875
  4. Spanyolország (La Liga) – 15.312
  5. Franciaország (Ligue 1) – 15.250