Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Arany Kupa: Botlott a rekorder, Trinidad már a negyeddöntőben!

A rekordbajnok mexikói válogatott lehengerlő győzelemmel kezdte a tornát, azonban a folytatás Guatemala ellen már nem sikerült olyan jól. A csoport másik meccsén Trinidad és Tobago nemzeti csapata pedig biztosította helyét a kieséses szakaszban!

Guatemala - Mexikó

A fehér mezes mexikóiak a sok kidolgozott helyzet és végül az emberelőny ellenére sem tudták legyőzni Guatemalát! (forrás: concacaf.com)

Guatemala – Mexikó 0-0
Kiállítva: Contreras (76′)

A torna eddigi legtöbb végső győzelmével rekordernek számító Mexikó a második csoportmeccsét Guatemala ellen kezdte meg, és igencsak lendületesen. A guatemalai válogatott, mintha a pályán sem lett volna, mégis, a sok helyzetet kidolgozó mexikói nemzeti csapat nem tudott betalálni az első félidőben. A fordulást követően a játék képe annyiban változott, hogy már nem voltak olyan hatékonyak a mexikói támadások, hiszen a közép-amerikaiak 7 lövéséből csak egy ment kapura, és az sem lett gól. Guatemala továbbra sem tudta eltalálni a kaput, ráadásul a 76. percben az egy perccel korábban sárga lapos figyelmeztetésben részesülő Contreras megkapta második kártyáját is, így mehetett zuhanyozni. A pontszerzés ezzel együtt még nagyobb szó a guatemalaiak részéről, ugyanis Mexikó emberelőnyben sem tudta dűlőre vinni a mecset.

Trinidad és Tobago – Kuba 2-0 (2-0)
Gólszerzők: Bateau (16′), Boucaud (41′)

Kuba mezőnyben igen, kapura veszélyes kísérletek terén már annyira túlzottan nem játszott alárendelt szerepet, mai ellenfele mégis 41 percnyi játék után győztesnek vallhatta magát. Mindkét válogatott lövései hatékonyak voltak, ám csak egyik részről bizonyult két kísérlet hibátlannak. A 16. minutumban Bateau gólját ünnepelhette Trinidad és Tobago válogatottja, majd a válasz nem érkezett, de még a félidő hajrájában az előnynövelés sikerült! A 41. percben Boucaud biztosította be a győzelmet válogatottjának, és ezzel együtt a továbbjutást is a negyeddöntőbe. A második félidő is a trinidadiakról szólt jobbára, de Kubának is akadt lehetősége, találat azonban már nem született.

A C-csoport állása
1. Trinidad és Tobago – 6 pont (5-1) – MÁR TOVÁBBJUTOTT!
2. Mexikó – 3 pont (6-0)
3. Guatemala – 1 pont (1-3)
4. Kuba – 0 pont (0-8)

A góllövőlista élmezőnye
1. Dempsey (USA), Peralta (Mexikó) – 3 gól
3. Bateau (Trinidad és Tobago) – 2 gól

A folytatásban:
Július 14., kedd – 01:00 Haiti – Honduras
Július 14., kedd – 03:30 Panama – USA

Nagy Dávid