Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hamarosan Dortmundban rúghatja a bőrt a Hazard öcs

Belga sajtóhírek szerint a Ruhr-vidékiek kivetették a hálójukat a Chelsea támadó középpályására, a jelenleg a Zulte-Waregemben kölcsönben szereplő Thorgan Hazardra.

Thorgan Hazard – lensois.com

A 21 esztendős belga utánpótlás-válogatott játékos – aki már a felnőtteknél is bemutatkozott – ugyan hivatalosan a Chelsea játékosának vallhatja magát, ám azt követően, hogy 2012 nyarán aláírt a „kékekhez”, egy héttel később már megköttetett a kölcsönszerződése a belga élvonalbeli Zulte-Waregem gárdájával, ahol jelenleg is futballozik.

Nem is akárhogyan: az idei szezonban negyvenhárom mérkőzésen húzta magára klubcsapata mezét, s ezeken a meccseken nem kevesebb, mint tizenhárom gólig és tizenkilenc gólpasszig jutott a 10 millió euróra taksált futballista. Mindezek mellett további hat meccsen jutott szóhoz az U 21-es Európa-bajnokság selejtező-sorozatában, s egy gólt ott is összeszorgoskodott.

Hazard egyezsége az idény végén lejár a belga gárdával, a londoniakkal azonban meg kell egyeznie a dortmundi vezérkarnak, hiszen a José Mourinho vezette alakulathoz annak idején 2016 nyaráig kötelezte el magát.

Budai Levente