Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Női válogatott: Nem sikerült a visszavágás

Négygólos vereséget szenvedett a női nemzeti csapat Helsinkiben is csütörtök késő délután, miközben a csoport másik összecsapásán Franciaország legyőzte Ausztriát.

Sajnos újfent négyszer láthattunk finn gólörömöt. – mlsz.hu

Markó Edina megvariálta kissé a kezdőcsapatot a finnek elleni visszavágóra, ugyanis már az első sípszótól pályán volt Kaján Zsanett illetve Szeitl Szilvia Szabó Boglárka és Tálosi Szabina helyett. Ez taktikai változtatással is járt, hiszen így Tóth Gabriella került a védelem jobb oldalára, míg Papp Dóra a balszárnyon játszott. Nem kezdték rosszul a találkozót a mieink. A kilencedik percben Szarvas Alexandra remek beadását Vágó Fanni gurította kapura, Korpela azonban védeni tudott. Az első percek kiegyenlített futballt hoztak, ám a finnek ezután fokozatosan kerültek mezőnyfölénybe, ami a huszadik percben eredményre vezetett. Az első összecsapáson mesterhármast szerző Talonen vette be Németh Júlia kapuját. A finnek a gól után még inkább fölénk nőttek, aminek következtében a szünet előtt öt perccel növelték előnyüket, Juliette Kemppi lőtt a kapunkba. Az utolsó lehetőség a mieink előtt adódott, ám a kiharcolt szöglettel nem tudtak élni lányaink, így a győri összecsapáshoz hasonlóan 2-0-s finn előnnyel vonulhattak szünetre a csapatok.

Az eleinte kiegyenlített meccs nagy részében csak üldöztük a finneket. – mlsz.hu

Fordulás után igyekeztek a mieink legalább a szépítő gólt megszerezni, ám továbbra sem tudták áttörni a jól záró északi reteszt, s egy megingással végkép eldőlt a találkozó sorsa, Engman az ötvennyolcadik minutumban a leshatárról kilépve mattolta Németh kapust. Markó Edina a hajrára támadó szellemű labdarúgókkal próbált frissíteni, ám nem sok sikerrel. A hajrához közeledve Talonen önmaga második, csapata negyedik góljával végképp padlóra küldte csapatunkat. Tanulságos meccs volt, annyi biztos, amiket levonva immár a következő selejtezősorozatra kell készülni, amin reméljük sokkal sikeresebben szerepelnek majd a mieink.

Markó Edina az összképpel elégedett volt, az eredménnyel természetesen nem. „Jobb teljesítményt nyújtottunk, mint a győri mérkőzésen, még ha ez eredményben nem is mutatkozott meg. A huszadik percig nagyon jól tartottuk magunkat, helyzeteink voltak, sajnos kihagytuk azokat, míg a hazaiak könyörtelenül kihasználták a lehetőségeket, az első helyzetből gólt rúgtak, aztán a másodikból megint eredményesek voltak. A második félidő elején ismét volt egy jó periódusunk, ezt követően azonban kijött a fáradtság a játékosokon, nem bírtuk erővel a végét. A finn csapat nincs annyira messze tőlünk, mint amit az eredmények mutatnak, de fizikálisan és mentálisan egyelőre jelentős volt a fölényük. Nem szabad türelmetlennek lenni a csapattal, dolgozunk tovább, biztos vagyok benne, hogy hamarosan megmutatkozik a teljesítményünkön az elvégzett munka.”– fogalmazott a kapitány a szövetség honlapján.

Állnak: Csiszár Henrietta, Szarvas Alexandra, Szeitl Szilvia, Németh Júlia, Tóth Gabriella, Vágó Fanni. Térdelnek: Hummel-Smuczer Angéla, Papp Dóra, Gál Tímea, Rácz Zsófia, Kaján Zsanett – mlsz.hu

Finnország – Magyarország 4-0 (2-0)
Helsinki, 500 néző, vezette: Amir Rayner (Lisa Rashid, Helen Conley – angolok, Tiina Hyttinen – finn)
Finnország: Tinja-Riika Korpela – Susanna Lehtinen, Anna Westerlund (Katarina Naumanen, 84.), Tuija Hyyrynen, Katri Nokso-Koivisto – Nora Heroum, Emmi Alanen (Sanna Saarinen, 89.) Annika Kukkonen, Adelina Engman – Juliette Kemppi ((Linda Ruutu, 61.), Sanna Talonen
Magyarország: Németh Júlia – Tóth Gabriella, Gál Tímea, Szeitl Szilvia, Papp Dóra – Rácz Zsófia, Hummel-Smuczer Angéla, Csiszár Henrietta – Kaján Zsanett (Pádár Anita, 82.), Vágó Fanni (Szuh Erika, 76.), Szarvas Alexandra (Nagy Lilla, 76.)
g.: Talonen (20., 84.), Kemppi (40.), Engman (57.)

A másik összecsapáson Franciaország legyőzte Ausztriát, így biztosan kijelenthető, hogy a gallok ott lesznek a jövő évi kanadai világbajnokságon.

Franciaország – Ausztria 3-1 (3-0)
g.: Élise Bussaglia (31., 11-esből), Marie-Laure Delie (36.), Élodie Thomis (39.) ill.: Sarah Puntigam (58.)

A csoport állása:
1. Franciaország 18 p. (6 meccs), 2. Finnország 15 pont (5 meccs), 3. Ausztria 9 pont (6 meccs), 4. MAGYARORSZÁG 6 pont (5 meccs), 5. Kazahsztán 1 pont (6 meccs, -17 gk.), 6. Bulgária 1 pont (6 meccs, – 37 gk.)

Következik:
2014. május 7.,
10.00 Kazahsztán – Bulgária
20.50 Franciaország – Magyarország

Gavalovits Sándor