Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Olasz válogatott csatár érkezhet Dortmundba

A Borussia Dortmund Robert Lewandowski személyében rendelkezik egy világklasszis csatárral, a lengyel a szezon végén viszont az FC Bayern Münchenhez szerződik, olasz utódja lehet.

theguardian.com

Ugyan egy támadó érkezése már biztos a Ruhr-vidékre, újabb játékos szerződtetése is várható erre a posztra. Adrián Ramos a Herha BSC csapatától érkezik, de a német sajtó még mindenképpen pedzegeti egy nemzetközi szinten is nagyobb név érkezését. A fő jelölt az idei Serie A szezon egyik felfedezettje.

A ‘Kicker’ birtokába jutott információk szerint Ciro Immobile a nyáron a Borussia Dortmundhoz igazolhat. A 24 esztendős olasz jelenleg az FC Torino játékosa – de játékjogának felét a Juventus tudhatja magáénak. Immobile, aki az olasz válogatottban is bemutatkozott harminc bajnokit 20 találatig jutott el, ilyen teljesítménnyel pedig nyári klubváltása szinte biztosra vehető.

A BVB játékstílusához is illszkedik Immobile, hiszen igen mozgékony, mindkét lábbal ügyes, jól cselez, erős az egy-egy elleni szituációkban is. Mellette szól még, hogy nem csak középcsatárként használható, hanem a szélekre kihúzódva is kiemelkedő teljesítményre képes.

Imobile azonban nem csak a németek, hanem az Atlético Madrid figyelmét is felkeltette. A Bajnokok Ligája elődöntőjében érdekelt együttes Diego Costa távozása esetén anyagi szempontból előnyben lenne a BVB-vel szemben, de a spanyol csatár távozása még korántsem biztos.

Az olasz futballista értékét 12 millió euróra taksálja a Transfermarkt.

Galeß