Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Women’s Soccer Cup 2014: Magyar csata az ötödik helyért

A második nap csoportmeccsei után kialakult a vasárnapi helyosztók párosítása. A két magyar együttes közül a rendező Ferencváros győzelemmel fejezte be a csoportküzdelmeket, míg az Astra két szoros találkozón maradt alul szombaton.

Hiába őrizte olykor két magyar – a képen Telek-Sümegi Éva és Szabó Boglárka – az osztrák játékosokat, végül a St. Pölten örülhetett. – fotó: Astra HFC

Szombaton a két csoportban lejátszották a második találkozókat is. Az osztrák Neulengbach a Népligetben a Slavia ellen bizonyult jobbnak egy góllal, a szétlövésben ellenben a csehek rúgták jobban a tizenegyeseket. A B. jelű hármasban az Astra az osztrák St. Pölten csapatával mérte össze erejét, és bár az első félidő kiegyenlített játékot hozott, egy nagy és két kisebb csepeli lehetőséggel, az osztrák együttes a játékrész hajrájára átvette az irányítást, és több veszélyes lehetőséget is kialakított. Hozzá kell tenni, hogy az osztrákok balszélsője, a brazil Erikinha súlyosnak tűnő sérülést szenvedett, miután előbb csúnyán odarúgtak neki, majd egy ártalmatlan összecsapás után maradt a földön. A második játékrészben Halászi Kinga lövésével kezdett az Astra, majd Rózsa Cecília csavarását védte az osztrákok kapusa, majd Halászi szabadrúgása okozott némi riadalmat, hogy aztán a St. Pölten folyamatosan vegye át a találkozó irányítását. Alig negyedóra telt el a második félidőből, amikor is egy sarokrúgás után megszerezte a vezetést a St. Pölten, öt perccel később Sümegi révén egalizált a magyar csapat. A folytatásban sokkal veszélyesebben játszottak a „sógórnők”, nem is maradt el a gól. A hajrához közelítve Nina Klima játszotta magát tisztára, és helyezett Kovács Klaudia kapujának bal alsó sarkába. A végén még egy Halászi helyzetet jegyezhettünk fel, ám a kapus remekül feküdt ki a labda útjába.

A tizenegyeseket is jobban rúgta az osztrák hölgysereg. Ugyan Kovács Klaudia több ízben is jól érzett rá az irányra, de csak egyszer tudott védeni, míg a csepeliek közül ketten is rontottak.

A sárga mezes Pomurje a hajrában lőtte a győztes gólt az Astra ellen. – fotó: Astra HFC

A délután folyamán a Ferencváros 2-1-re legyőzte a Neulengbachot, így az A. csoportban körbeverés alakult ki. A zöldek Vecsésen fogadták az osztrákokat, akik ellen gyorsan vezetést szerzett Dörnyei Balázs együttese. Igaz, a második félidő elején egalizált az osztrák egylet, de a végeredményt Krso állította be. A tizenegyeseket 4-3-ra hozta a rendező.

A másik összecsapáson a Pomurje játszott az Astrával, és egy gólgazdag első félidő után a meccs hajrájában kapott góllal maradt alul a végig irányító szlovén brigáddal szemben. Már a tizedik percben rezgett a friss szerzemény Varga Luca hálója, miután egy jobb oldali akció közben teljesen eltolódott a csepeli védelem, és középen üresen érkezhetett a szlovén játékos, aki nem is hibázott. Nem sokkal később Stasa Spur lövése kerülte el alig a kaput, majd egy huszonnyolc méteres emelés okozhatott volna kellemetlenséget a rószaszín-feketéknek. A Pomurje fizikálisan és gondolkodásban is a magyar együttes fölé kerekedett az első félidőben, így nagy öröm volt a szurkolók között, amikor szöglet után Sümegi egyenlített, majd két perccel később büntetőből a vezetést is megszerezték Dombó János tanítványai Halászi Kinga révén. Az öröm nem tartott sokáig, két perccel a szünet előtt Spela Rozmaric kiegyenlített. A második félidőbe szinte azonnal helyzettel kezdett a Pomurje, és tulajdonképpen az első negyedórában csak a szlovénoknak volt helyzetük. A hatvannegyedik percben egy kapu elé ívelt labdát tisztáztak szögletre Pincze Gabrielláék, ám ebből kis híján megszületett a harmadik vendéggól, alig pár centit tévedett csak a szlovén játékos. Ami nem ment ekkor, ment a hajrában. Az utolsó percben Stasa Spur bombájával szemben tehetetlen volt Varga Luca. Ugyan nem sokkal korábban Sümegi a lécre emelt, de a lepattanót Szabó Boglárka már nem érte el. A sárga-kékek szemre is tetszetős futballal rukkoltak ki, és nem mentek bele az agresszíven védekező Astra játékába, ugyan volt több csúnya oda-odarúgás, valamint sok eladott labda magyar részről, így pedig az összkép alapján megérdemelten nyert a Pomurje. A tizenegyesek ellenben jobban mentek a csepeli hölgyeknek, mint délelőtt, de végül ebben is jobbnak bizonyult a szlovén lánysereg.

A szombati eredmények:
A. csoport:
Slavia Praha Neulengbach 2-1 – tizenegyesekkel: 4-5
Neulengbach – Ferencváros 1-2 – tizenegyesekkel: 3-4

A csoport végeredménye (zárójelben a tizenegyespárbajok összeredménye):
1. Slavia Praha 2 1 – 1 5-4 +1 3 pont (8-6)
2. NÖSV Neulengbach 2 1 – 1 3-3 0 3 pont (7-9)
3. Ferencváros 2 1 – 1 4-4 -1 3 pont (6-6)

B. csoport
Astra – St. Pölten 1-2 – tizenegyesekkel: 3-4
Pomurje – Astra 3-2 – tizenegyesekkel: 9-8

A csoport végeredménye (zárójelben a tizenegyespárbajok összeredménye):
1. St. Pölten 2 2 – – 6-4 +2 6 pont (8-8)
2. Pomurje 2 1 – 1 6-6 0 3 pont (14-12)
3. Astra 2 – – 2 3-5 -2 0 pont (11-13)

A helyosztók párosítása:
5. helyért
11.00 Ferencváros – Astra (Népliget)

3. helyért:
13.00 Neulengbach – Pomurje (Vecsés)

Döntő:
15.00 Slavia Praha – St. Pölten (Vecsés)

Gavalovits Sándor