Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Szenvedős liverpooli győzelem, gálázott a Real – videóval

A Liverpool 5 év után tért vissza a BL-be, de nagyon meg kellett szenvednie a győzelemért, míg a címvédő laposra verte a Baselt.

Forrás: facebook.com

Liverpool – Ludogorec: 2-1
G: Balotelli (82.), Gerrard (bün. 90+3.) ill. Abalo (90+1.)
Liverpool: Mignolet, Manquillo – Lovren – Sakho – Moreno, Gerrard – Henderson, Sterling – Coutinho (Leiva 68.) – Lallana (Borini 68.), Balotelli
Ludogorec: Borjan, Caicara – Moti – A. Alekszandrov – Minev, Djakov (Espinho 85.) – Anicet, M. Alekszandrov – Marcelinho – Misidjan (Abalo 73.), Bezjak (Hamza 87.)
Sárga: ill. Alex Alekszandrov (5.), Caicara (54.), Minev (76.)

A csapatok nem nagyon bírtak egymással leginkább mezőnyben folyt a játék. A 21. percben aztán Balotelli tüzelt, de kísérletét blokkolták, majd Borjan kapusnak kellett nagyot védenie Lallana lövésénél, aki a kipattanót kapura küldte. Az olasz támadó aztán a 31. percben is próbálkozott, de 20 méterről leadott lövését Borjan kapus könnyedén hárította. A bolgárok is próbálkoztak a 37. percben Anicet révén, de nem talált kaput a középpályás. Egy percre rá ordító helyzet adódott a hazaiak előtt. Coutinho és Sterling fantasztikus összjátéka után a brazil középre gurított Lallana-nak, akinek a lövését a gólvonal elől kirúgta egy védő. A szögletből Lovren fejelhetett, de ez mellé ment.
A második félidő elején Coutinho eresztett kapura egy vérszegény lövést, amit Borjan meg is fogott. Az 53. percben Henderson tett középre egy labdát, amit a védő nem ért el, de Manquillo igen, átemelte a kapust, viszont a kaput is. A 65. percben Bezjak került helyzetbe egy gyorsan elvégzett bedobás, azonban a kaput nem tudta eltalálni. A csereként beállt Borini egyből veszélyeztett, Manquillo beadása után fejelt kapura, a vendégek kapusa, azonban kitornázta a fejest. A 72. percben könnyen vezetést szerezhetett volna a Ludogorec, Marcelinho ugratta ki zseniálisan Bezjakot, aki a kapufát tudta csak eltalálni, Mignolet tehetetlen volt. 2 perccel később Henderson fejelt a kapu mellé Moreno beadása után. A 82. percben aztán megtört a jég, az egész meccsen remekül játszó Alberto Moreno tett középre egy labdát, Balotelli kiharcolta magának a lövőhelyzetet, és eltette a hosszúba. A 86. percben megint ő próbálkozott, de ezúttal a vendégek kapusa tudott hárítani. A 91. percben aztán jött a hidegzuhany, Hamza jó kiugratása után Dani Abalo lépett ki, megkerülte Mignolet-t, és az üres kapuba gurított. A 92. percben újabb dráma, Borjan hosszan tolta meg a labdát, Manquillo elhozta, a kapus pedig buktatta, amiért büntetőt ítéltek. Gerrard értékesítette a tizenegyest, és ezzel meg is nyerte a meccset a Liverpoolnak.
A bolgárok minimum a döntetlenre rászolgáltak volna mai teljesítményük alapján, annyi biztos, hogy senki sem mehet biztosra ellenük. A Liverpooltól ennél sokkal több kell viszont, ha tovább akarnak menni a csoportból, nem múlott sokon az égésük, gondoljunk csak Bezjak kapufájára még 0-0-nál.


All Goals – Liverpool 2-1 Ludogorets – 16-09… by Replay-Video

Real Madrid – Basel: 5-1
G: Suchy (ög. 14.), Bale (30.), Ronaldo (31.), Rodríguez (36.), Benzema (79.) ill. González (38.)
Real Madrid: Casillas, Nacho – Pepe – Ramos (Varane 66.) – Marcelo, Modric (Illaramendi 73.) – Kroos, Bale – Rodríguez – Ronaldo, Benzema (Hernández 82.)
Basel: Vaclik, Schär – Samuel (Kakitani 64.) – Suchy, Xhaka – Elneny – Frei (Delgado 83.) – Safari, González – Streller (Embolo 73.) – Zuffi
Sárga: Pepe (85.) ill. Elneny (55.), Samuel (60.), Xhaka (90+1.)

A 6. percben Ronaldo nevéhez fűzödött az első kapuralövési kísérlet, a portugál klasszis szonban nem sokkal, de mellé lőtt. A 14. percben aztán James Rodríguez visszasarkalt egy labdát, ezt Nacho be akarta adni, de Suchy beleért, így tehetetlenné téve Vaclikot.  8 perccel később Modric próbálkozott, azonban Vaclik a helyén volt és szögletre ütötte a labdát. A szögletből kishíján megduplázta előnyét a Madrid, Pepe fejelt egészen közelről, de a földön fekvő Vaclik még valahogy tudott tisztázni. A 30. percben aztán már nem volt kegyelem, Modric ugratta ki Bale-t remekül, aki átemelte a kapust, majd a kapuba gurított. A Basel teljesen megzavarodott, 1 perccel később Bale beadására érkezett Ronaldo és tessékelte a kapuba a labdát. A rémálom folytatódott a svájciak számára, 5 perccel később Benzema lőtt kapura, ezt a kapus még védte, de a kipattanó már James Rodríguez zsákmánya lett, aki közelről nem hibázott. A gólok tovább potyogtak, de ezúttal már a Basel örülhetett egy picit, González lőhetett a tizenhatoson kívülről, és utat is talált a hosszú sarokba.
A második félidő 6. percében a Basel tizenegyest reklamált, amiért Suchy gyanús körülmények kőzt eltűnt a tizenhatoson belül, de végül nem kaptak semmit, mint kiderült műesés volt, így a bíró jól ítélt. A 67. percben González lecsapott Varane röviden hazafejelt labdájára, de Casillas óriási bravúrral védte a lövést. A 72. percben Bale tüzelt, de Vaclik a helyén volt. 4 perccel később Embolo kényszeritőzött Schärrel, aminek a végén utóbbi lövése a kapufán csattant. A 79. percben aztán Benzema is betalált, Roanldoval játszott össze mielőtt a kapu bal fölső sarkába lőtt volna.
A hazaiak végre úgy játszottak, ahogy az tőlük elvárható volt, de még messze nem jutottak tovább a csoportból, nagyon nehéz meccsek várnak rájuk. A Baselnek sürgősen össze kell kapnia magát, ha bele akar szólni a továbbjutásért folytatott küzdelembe, bár azt is láthattuk, hogy a Liverpool sem olyan félelmetes.


Real Madrid vs Basel 5-1 All Goals & Highlights… by chrolloxhisoka

Tereh Balázs