Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Baptistao volt a Levante végzete

A La Ligában szombat éjjel két mérkőzést rendeztek, melyek egyikén sem kaptak szerepet a jól ismert sztár klubok, de attól még fontos összecsapások voltak ezek a bajnokság szempontjából.

Kép: www.insidespanishfootball.com

Nem a gólokról szólt a baszk derbi, ahol a remekül rajtoló Eibar látogatott a BL résztvevő, de jelenleg kieső helyen álló Blbao otthonába. A hazaiaknak nagy szükségük van a pontokra, és ennek szellemében uralták is a mérkőzést. Az első félidőben ez csak a labdabirtoklásban mutatkozott meg, majd a szünet után már a kapu előtt is érzékelhető volt. Sikerült néhány ígéretes lehetőséget kialakítaniuk, de ezeket el is puskázták. Az Eibar szokás szerint hősiesen védekezett, és helyenként még lehetőségeik is voltak, de az ő részükről nem volt több ebben a mérkőzésben. A Bilbao kicsit ötlettelen volt ezen az estén, és a túlhajszolt játékosok is csak látványos vergődést tudtak bemutatni. A hajrában néha profi pankrátorokat megszégyenítő jeleneteket láthatott a népes nézői publikum, de gólt nem. Gól nélküli hazai döntetlenével továbbra is gödörben az Athletic Bilbao, és várhatóan nehéz időszak elé néz a továbbiakban.

Athletic Bilbao – Eibar 0:0
G:

A szörnyű formában lévő Levante az utóbbi időben remekül játszó Rayo ellen próbált meg kilábalni a hullámvölgyből. Nem volt egyszerű dolguk, hiszen a hétközi forduló miatt nem jutott túl sok pihenő a játékosoknak. A fáradt Levante nem tudott mit kezdeni a lényegesen jobb erőkből álló Rayo csapatával, és főleg annak remek csatárával, Leo Baptistaoval. Baptistao hamar eldöntötte a mérkőzés sorsát: előbb lábbal, majd fejjel volt eredményes. Gyors duplájával tulajdonképpen minden lényeges kérdés eldőlt, így a csapatok nem erőltették meg magukat a folytatásban. A Rayo fontos győzelmet ért el, Baptistao pedig előkelő helyet foglal el a góllövőlistán, amivel bizonyíthatja az Atletico vezetőinek: hiba volt leírni őt.

Levante – Rayo Vallecano 0:2
G: Baptistao (12., 33.)

Baranyai Balázs