Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Magabiztos Astra, Dorog és MTK, Palotán elmaradt a mérkőzés

A hétvégén immár a második fordulóra került sor a Jet-Sol Ligában. A Hölgyek pontvadászatában ezúttal csonka fordulót rendeztek. Ami meglepetés lehet, komoly kihívója akadt az örökös gólkirálynő Pádár Anitának.

Sajnálatos eseménnyel kezdődött a második forduló, miután a Viktória otthon felejtette a játékosok igazolásait, így Rákospalotán szombat délután nem tudtak játszani a felek. A Femina ezzel három-nullás gólkülönbséggel, mérkőzés nélkül jutott három ponthoz. Mindkét csapatot abszolút rosszul érintette az eset, hiszen egyrészt a szombathelyiek a semmiért utaztak 230 kilométert, másrészt mindkét együttes egyheti munkája veszett kárba.

Nagy Lillát nem tudták tartani a zöld-fehérek. – fotó: Facebook/MTKCsajok

Ami a másik szombat délutáni összecsapást illeti, a Ferencváros mini-örökrangadót játszott az MTK-val. Mindenki kiegyenlített összecsapást várt, végül simának mondható győzelmet aratott a címvédő. Az első percek nem hoztak nagy lehetőségeket, mégis megszerezte a vezetést a kék-fehér csapat. Nagy Lilla ugrott meg a baloldalon, betörve a tizenhatosra, Samu Anna lábai között lőtt a kapu közepébe. A gól mintha levette volna a béklyót a vendégek lábairól, több ízben is csak az utolsó passzok hiányoztak az újabb gólhoz, a találata után pár perccel ismét a fürge balszélső okozott riadalmat a zöldek védelmében, de lövését blokkolták. Nem sokkal később Szabó Viktória lövését védte bravúrral Szőcs Réka, de ehhez kellett, hogy Amela Kršo próbálkozását blokkolják. Félórányi játék után valamelyest kiegyenlítődött a két csapat közti különbség, de Pádár emelése jelezte, a címvédő bizony mindenképpen a három pontért érkezett a Népligetbe.

Az egyenlítés utáni pillanatok. – fotó: Ferencváros Women’s Football/Jakab Tamás

S aztán szinte a semmiből egalizáltak a zöldek, ide-oda pattogó labdát lőtt el Horváth Boglárka, amely a meglepett védők mellett a kapufáról vágódott Szőcs Réka mögé. A hajrához közeledve Pádár indította nagyszerűen Nagy Lillát, aki azonban a kifutó Samuba lőtt, szinte azonnal ismételhetett a szőke középpályás, de Samu Anna ekkor is résen volt. Ezúttal Méry Rita adott Pazar labdát Nagynak. A félidő zárásaként Nagy keresztlabdáját engedte el Méry, amely a jobb oldalon érkező Csányi elé került, a fiatal középpályás Pádár elé tálalt, aki azonban centikkel mellélőtt. Az első játékrészben a Fradi fiataljai sok labdát eladtak, ám amikor lehetőségük nyílt, igyekeztek odaérni a kapu elé, de igazán veszélyes helyzetet nem tudtak kialakítani. Fordulás után Kršo tette kapu elé a játékszert, ám Szőcs jól mozdult ki, és kapta le Mosdóczi elől. Aztán egy szépségdíjas góllal vette vissza az előnyt a címvédő. Ezúttal egy magasan érkező keresztlabdát lőtt a rövid sarokba Nagy Lilla. A félidő derekán jártunk, amikor Krso beívelése a lécen csúszott meg, de ezzel még nem volt vége az MTK megpróbáltatásainak. Tulajdonképpen csak a szerencsének köszönhetik Szőcsék, hogy nem kaptak gólt, mert Krascsenics Petra lövését Szőcs bravúrral érte el, ám a kipattanónál túlcselezte magát a fiatal középpályás, így odalett a lehetőség. A folytatásban már inkább csak az MTK-nak voltak lehetőségei, Pádár Anita kétszer is ziccerbe került, de Samu Anna mindkét alkalommal remekül védett. A nyomást fokozta Medgyes Péter együttese, amely vitatható – legalábbis a nézőtérről nem egyértelmű – tizenegyeshez jutott az MTK, miután Manja Benak szerelte Nagy Lillát. Samu azonban remekül védte Pádár tizenegyesét – idejét sem tudni, mikor hagyott ki büntetőt a gólrekorder – a kipattanót viszont értékesítette a gyorsan eszmélő támadó. A végjátékban próbált feljönni a Fradi, voltak is próbálkozásaik, a legnagyobb vitát kétségkívül egy szerelés váltotta ki. Krso-t szerelte Demeter Réka, és a hazai szurkolók talán joggal, tizenegyest reklamáltak. Ami pedig a mérkőzés végét illeti, egy még nagyobb vitát kiváltó eset: Mosdóczi Evelint buktatták a tizenhatostól mintegy fél méterre, a lelátóról úgy tűnt, kívül volt az eset, lehetséges azonban, hogy már belül – ha ez utóbbi, akkor a játékvezető hatalmas tévedést követett el, hogy nem adott büntetőt a Fradi javára, hanem előnyszabályt ítélt, amit ugye ez esetben nem lehetett volna. Ezzel az MTK az Astra után másik nagy riválisát győzte le, igaz nem volt annyira éles a csapat, mint az elmúlt hétvégén.

Vasárnapra két összecsapás maradt. Dorogon vendégszerepelt az első fordulóban döntetlent elérő Újpest, és nem sok babér termett Oroszi Sándor tanítványainak, hiszen Ujvári Izabella – jegyezzük meg ezt a nevet – vezérletével újfent kiütéses sikert arattak Szabados György tanítványai. Az MTK-ból érkező, korábban freestyle-ban jeleskedő támadó ezúttal is hármat vágott, így két forduló után hat találattal vezet a góllövők versenyében. Rajta kívül Gőbölös Gabriella és Benkő Mónika, valamint Kiss Kitti volt eredményes. A krónikához tartozik, hogy csak az utolsó félórában tudott felülkerekedni ellenfelén a Diófa, miután korábbi futballistájukat, Várkonyi Orsolyát a játékvezető kiállította. Addig kiegyenlített játék folyt, és Ujvári gyors gólját Kiss Kitti egyenlítette ki. Az újonc meglepően jól rajtolt, ami olyan önbizalmat adhat a lányoknak, hogy talán a tavalyi Ferencváros által bejárt utat teszik meg.

Magabiztos győzelmet aratott az új mezét avató Astra. – fotó: Facebook/Astra HFC

Késő délután pedig Csepelen a tartalékosnak mondható Astra az előző fordulóban csúnyán megégő Szegedet fogadta. Dombó János ezúttal Pincze Gabriella nélkül, de immár Szabó Boglárkával a kezdőben lépett pályára a csepeli együttes. Az első percekben kiegyenlített játok láthattunk, majd szép fokozatosan vette át a kezdeményezést, és alakított mezőnyfölényt a rózsaszín-fekete csapat, amely ezúttal első ízben lépett pályára új, neon-sárga szerelésében. Az első nagy helyzetet Csorbai Nikolett hagyta ki, aki estében a lécet találta el, a lepattanót Sümegi Éva próbálta bekotorni, Földesi Lilien azonban valahogy elkotorta a támadó elől. Nem sokkal később már vezetett a hazai együttes. Lévai Nikolett kezére pattant a labda, a megítélt tizenegyest a sérüléséből az előző héten visszatérő Csorbai talált be. Újabb öt perc múlva ismét kapufát talált az Astra 19-ese, ekkor mintegy huszonegyről emelt a szegedi kapura. A harmincharmadik percben Molnár Judit fűzte át magát több védőn is, Király Bianka elé tálalt. A Fradiból érkező fiatal alig tüzelt fölé. Hét perccel később Nagy Dzsenifer veszélyeztetett, de Varga Luca védett. A hajrában a jól futballozó Csorbai fejelte önmaga és csapata második gólját, Kakuszi Adrienn beadása után. Fordulás után negyedóra alatt kiütésessé tette a mérkőzést Dombó János együttese. Előbb az ötvenkettedik percben Godvár Katalin lőtt bombagólt, majd Sümegi Éva előbb egy kipattanót bólintott be, majd a hajrához közelítve Godvár beadását fejelte a hálóba. Közben egy lesgólt is jegyzett a „Süme” becenévre hallgató támadó. A második félidőben egyetlen nagy ziccere volt a vendég csongrádiaknak. A válogatott kerettag Zimányi Kovács Anikó szabadrúgását kapta ki a bal alsóból Varga Luca. Az Astra megérdemelten tartotta otthon a három pontot, a különbség lehetett volna nagyobb is egy kicsit jobb koncentrációval.

Az eredmények:
Femina – Viktória – elmaradt
Femina: Molnár Eszter – Lengyel Anita, Gyöngyösi Réka, Szetl Szilvia, Beke Adrienn – Balogh Henrietta, Zólyomi Rebeka, Kanta Krisztina, Török Kitti – Folk Zsuzsanna, Horváth Hanna
Viktória: Dömsödi Petra – Kun Barbara, Heike Manhart, Ferencsik Evelyn, Vörös Viktória – Harsányi Andrea, Marsai Nikoletta, Dénes Dorottya – Csidei Klaudia, Magyarics Zoé, Szakonyi Emese

Ferencváros – MTK 1-3 (1-1)
Népliget, 120 néző, vezette: Farkas Mátyás (Vörös Zoltán, Tihanyi Norbert)
Ferencváros: Samu Anna – Horváth Zsófia, Vőfély Noémi, Manja Benak, Inna Zlidnis (Krascenics Petra, a szünetben) – Bokor Adrienn, Bognár Enikő (Dejana Boskan, 75.), Horváth Boglárka, Szabó Viktória – Mosóczi Evelin, Amela Kršo
MTK: Szőcs Réka – Tell Zsófia, Demeter Réka, Gál Tímea, Szabó Zsuzsanna – Hummel-Smuczer Angéla, Papp Dóra – Nagy Lilla (Nagy Alexandra, 89.), Pádár Anita, Csányi Diána (Diószegi Fanni, a szünetben) – Méry Rita (Palkovics Nóra, 87.)
g.: Horváth B. (35.) ill.: Nagy L. (8., 56.), Pádár (74.)
s.: Horváth B. (48.), Benak (73.)

Dorogi Diófa – Újpest 5-1 (1-0)
Buzánszky stadion, 150 néző, vezette: Kiss László (Bábszki Gábor, Komáromi Norbert)
Dorog: Farkas Katalin – Pintér Violetta, Tatai Krisztina, Sándor Zita, Zuzana Cupajova – Benkő Mónika, Gőbölös Gabriella (Tenczel Csilla, 84.), Nagy-Peti Kitti (Cseh Katalin, 79.), Koch Fruzsina – Ujvári Izabella (Tari Tímea, 88.), Nagy Ágnes
Újpest: Gálik Ágnes – Olasz Laura, Durkó Zita, Nagy Szabina, Kiss Kitti (Szabó Ilona, 63.) – Vígh Renáta, Dohány Rita (Aszódi Gyöngyi, 68.), Szennai Adrienn, Kiss Fanni – Várkonyi Orsolya, Mátyás Noémi (Bukor Fanni, 79.)
g.: Ujvári I. (2., 63., 80.), Benkő M. (71.), Gőbölös G. (77.) ill.: Kiss K. (53.)
s.: Cupajova (81.) ill.: Vígh R. (53.), Durkó (82.)
kiállítva: Várkonyi O. (60.)

Astra – Szeged 5-0 (2-0)
Csepel, CSHFC pálya, 60 néző, vezette: Zsiga Gitta (Bodor Marianna, Bíber Bernadett)
Astra: Varga Luca – Megyes Ágnes, Kakuszi Adrienn, Vidács Krisztina, Molnár Judit – Godvár Katalin, Dominika Dikanová (Gyöngyösi Alexandra, 66.), Szabó Boglárka (Ács Noémi, 58.), Király Bianka – Csorbai Nikolett (Halászi Kinga, 58.), Sümegi Éva
Szeged: Földesi Lilien – Kasznár Annamária (Szil Tünde, 48.), Dudás Diána, Lipták Lilla, Lévai Nikolett – Nagy Dzsenifer, Szalai Ágnes, Harcel Boglárka, Végh Emese (Sávai Vivien, 63.) – Zimányi Kovács Anikó, Papp Dorina
g.: Csorbai N. (21., 42., az elsőt 11-esből), Godvár K. (52.), Sümegi (61., 80.)
s.: Végh E. (57.), Szil T. (60.)

A bajnokság állása:
1. Dorog 6 pont (10-2), 2. MTK 6 pont (7-1), 3. Femina 4 pont (4-1), 4. Ferencváros 3 pont (6-4), 5. Astra 3 pont (5-4), 6. Újpest 1 pont (2-6), 7. Viktória 0 pont (1-8), 8. Szeged 0 pont (1-10)

A góllista állása:
6 gólos: Ujvári Izabella (Dorog)
3 gólos: Pádár Anita (MTK)
2 gólos: Méry Rita (MTK), Nagy Lilla (MTK), Amela Kršo (Ferencváros), Krascsenics Petra (Ferencváros), Csorbai Nikolett (Astra), Sümegi Éva (Astra)
1 gólos: Marsai Nikoletta (Viktória), Szeitl Szilvia (Femina), Godvár Katalin (Astra), Várkonyi Orsolya (Újpest), Kiss Kitti (Újpest), Szalai Ágnes (Szeged), Benkő Mónika (Dorog), Koch Fruzsina (Dorog), Gőbölös Gabriella (Dorog), Horváth Boglárka (Ferencváros), Mosdóczi Evelin (Ferencváros)

Öngólos: Kardos Bernadett (Szeged, 1. forduló, Dorog ellen)

Gavalovits Sándor