Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Botlott a Sampdoria, könnyedén nyert a Milan

A Milan játszi könnyedséggel intézte el a Hellas Veronát idegenben, míg a Sampdoria ezúttal csak egy döntetlenre volt képes a Cagliari otthonában.

Hellas Verona – Milan: 1-3
G: López (88.) ill. Marques (ög. 21.), Honda (27., 56.)
Kiállítva: (Marques 90+2.)

Kevesen számítottak arra, hogy ennyire simán fog nyerni a Milan Veronában, de ez történt. Bár a mezőnyben a Hellas partnere volt a milánóiaknak, a befejezés a hazaiaknál hibádzott, míg a Rossoneri könyörtelen volt. Honda továbbra is bombaformában van, a Milan szimpatizánsai reménykednek, hogy a japán jó formája folytatódik, hiszen egyelőre úgy néz ki elengedhetetlen a BL-hely kiharcolásához.

Cagliari – Sampdoria: 2-2
G: Avelar (bün. 59.), Sau (77.) ill. Gabbiaddini (28.), Obiang 39.)
Kiállítva: – ill. Cacciatore (58.)

Már úgy tűnt, hogy Sinisa Mihajlovic csapata tovább menetel, és két pontra megközelíti az élen tanyázó Juventust, de a Cagliari feltámadt. Az első félidőben a Doria talán elhitte, hogy meglesz a győzelem, hiszen két gólos előnyre tettek szert, de Cacciatore kiállíátásval, illetve a szabálytalansága miatt megítélt büntetővel fordult a kocka. A hazaiak többet birtokolták a labdát, és végül Marco Sau góljával otthon tudták tartani az 1 pontot, a Samp kesereghet, hogy nem tudtak közelebb férkőzni a listavezetőhöz.

Torino – Udinese: 1-0
G: Quagliarella (62.)

Az Udinese jó formában érkezett Torinóba, itt azonban kemény dióval kellett megküzdeniük. A Torino eddig is nagyon masszív volt, most pedig Stramaccioni csapatát sikeresen semlegesítették, a vendégek összesen 3-szor találták el a kaput. A Granata megérdemelten nyert, és ezzel értékes pontokat szereztek.

Palermo – Cesena: 2-1
G: Dybala (33.), González (90.) ill. Rodriguez (bün. 61.)
Kiállítva: – ill. Coppola (80.)

Nagy teher eshetett le Giuseppe Iachini válláról, végre megszerezte első győzelmét a Palermo, és ezzel ki is kászálódtak a kiesőzónából. A hazaiak teljesen lefocizták az egész meccsen gyakorlatilag semmit nem mutató Cesenát, de így is csak az utolsó percekben tudták kiharcolni a győzelmet González góljával.

Atalanta – Parma: 1-0
G: Boakye (90.)

A Parma katasztrofális szezonja folytatódik, ezúttal Bergamoban szenvedtek vereséget. Roberto Donadoni csapata egyelőre kilátástalan helyzetben, nem lennénk meglepve, ha ő lenne az első edző, akit kirúgnak. Ezen a meccsen gyakorlatilag momentumuk sem volt, a 90 perc alatt összesen 1-szer sikerült eltalálni a kaput, ami önmagáért beszél. Jelenleg ők a sereghajtók, és nem úgy néznek ki, mint akin látszódnának a javulás jelei.

Tereh Balázs