Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Három angol klub akarja a Leverkusen védőjét

Emre Can személyében már Angliába igazolt a nyáron egy játékos Leverkusen városából, őt a csapat török válogatott középső védője is követheti a Premier League-be.

t-online.de

A Bundesligában remekül szereplő Bayer 04 Leverkusen védelmének kihagyhatatlan tagja Ömer Toprak. A 25 esztendős futballista Németországban született, de török válogatottnak mondhatja magát. Toprak, aki 2011-óta áll a Leverkusen alkalmazásában három szigetországi klub figyelmét hívta fel magára.

A ‘Daily Express’ birtokába jutott információk szerint elképzelhető, hogy Toprak a Premier League-be szerződik. Az egyik érdeklődő a Manchester United, Louis van Gaal a dortmundi Mats Hummels mellett a törökre is szemet vetett. Azonban nem csak a United megfigyelői ültek már a tribünön a játékos végett, hanem az FC Liverpool és a Tottanhem megfigyelői is nyomon követik Toprak produkcióját.

A Ravensburg és Freiburg nevelés szerződése még 2018 nyaráig szól, így komoly összeget kérhet érte a Bayer. A Transfermarkt 18 millióra taksálja a piaci értékét, a ‘Daily Express’ szerint jó 15 millió eurót lehet a kivásárlási ár.

Toprak karrierje öt évvel ez előtt könnyen be is fejeződhetett volna. Az akkor még Freiburgban játszó védő egy baleset után komoly égési sérüléseket szenvedett, hosszú hónapos kihagyások után azonban visszaküzdötte magát a legjobbak közé. Azóta 23-szoros válogatottnak mondhatja magát és a liga legjobbjai közé tartozik posztján.

Galeß