Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Női U17: Vereség emelt fővel

Lejátszotta utolsó selejtezőjét is a Lévay Andrea vezette U17-es válogatott. Svájc nagy falatnak bizonyult.

Ugyan Svájc ellen nem sikerült gólt ünnepelni, a továbbjutás így is összejött. – fotó: mlsz.hu

Nem lehet panasz az utóbbi hetekre a női futball szerelmeseinek, mert volt itt U19-es EB-selejtező, Bajnokok Ligája mérkőzés, illetve zajlik a bajnokság is. Az U17-es válogatott Vas megyében (Bükön és Szombathelyen) játszotta korosztályos Európa bajnoksága kvalifikációját. Az már kedden biztossá vált, hogy Svájc társaságában ott lesz a tavaszi elitkörben, miután legyőzték Portugáliát és Azerbajdzsánt is.

A csoport első helyéért csatázott Szombathelyen a magyar és a svájci válogatott. Miután csak annyi téttel bírt az összecsapás, ki jut tovább csoportelsőként, nem sok kockázatot vállaltak a mieink. Az első fél órában hiába alakított ki valamivel több helyzetet Svájc, csak Rozmis Gabriella kiállítása után kerültek fölénybe. Ugyanakkor a szervezetten játszó mieink állták a rohamokat, de egy szabadrúgás után Luisa Felder bevette a kapunkat, így egygólos hátránnyal vonultunk szünetre. A folytatásban is inkább az alpesi ország akarata érvényesült, és az 57. minutumban Lara Jenzer vágta be Yara Hofmann passzát, majd Kim Dubs állította be a végeredményt.

Mindezek ellenére minden dicséretet megérdemel a fiatal társaság, hiszen az előttük rangsorolt Portugália és a hátrébb sorolt Azerbajdzsánt is legyőzve jutott tovább.

A másik összecsapáson Azerbajdzsán 2-0-ra kikapott Portugáliától.

Magyarország – Svájc 0-3 (0-1)
Szombathely, Király Sportlétesítmény, 150 néző, vezette: Julia-Stefanie Baier (osztrák)
Magyarország: Varga Luca – Gruber Brigitta, Rozmis Gabriella, Németh Hanna, Pilán Tímea – Török Kitti – Szakonyi Emese (Krascsenics Csilla, 63.), Zoltán Bettina (Vancsik Viktória, 63.), Kocsán Petra (Zágonyi Barbara, 77.), Magyarics Zoé – Krascsenics Petra
Svájc: Furrer – Barth, Hurni, Kaufmann, Felder – Megroz, Hofmann, Jenzer (Apostolov, 69.), Dubs – Hoti (Stampfli, 63.), Surdez (Schürch, 56.)
g.: Felder (35.), Jenzer (57.), Dubs (80+1.)
s.: Rozmis G. (11.), Krascsenics P. (67.)
kiállítva: Rozmis G. (27., második sárga lappal)

A csoport végeredménye:
1. Svájc 9 p. (10-1), 2. MAGYARORSZÁG 6 p. (5-4), 3. Portugália 3 p. (3-4), 4. Azerbajdzsán 0 p. (1-10)

Gavalovits Sándor